26 minut

2. září 2020

Část: Přípravy centrální evidence psů

Obsah dílu

OKD chce zasypat Důl Frenštát — OKD chce zasypat Důl Frenštát — OKD chce zasypat Důl Frenštát — OKD chce zasypat Důl Frenštát — V Opavě vznikla nová koalice — Billboardy po 3 letech stále u silnice a dálnic — Odbory PřF UP vyhlásily stávkovou pohotovost — PřF UP otevřela kurzy pro středoškolské učitele — Hladiny toků na Jesenicku klesly — Program Dnů evropského dědictví 2020 — Přípravy centrální evidence psů — Vývoj počtu nakažených — Do domů v Karviné zatéká — Jan Šádek maluje pastelkami

Části dílu

00:53
OKD chce zasypat Důl Frenštát
    Těžební společnost OKD chce zlikvidovat Důl Frenštát. V areálu, kde je zhruba padesátka staveb, se nikdy netěžilo. O jeho zrušení usiluje sdružení obcí v Beskydech už desítky let. OKD plánuje, že nechá zbourat budovy na povrchu a obě důlní jámy zasype.
    03:14
    OKD chce zasypat Důl Frenštát
      V oblasti Dolu Frenštát se nachází podle odhadů více než 1,5 mld. tun černého uhlí. Jde o jedno ze dvou významných ložisek této suroviny mimo Karvinsko. Průzkumné vrty tady probíhaly před více než půlstoletím.
      04:35
      OKD chce zasypat Důl Frenštát
        Na další detaily ohledně plánované likvidace a zasypání Dolu Frenštát se mluvčí OKD Nadi Chattové ptala Lucie Botorová.
        06:28
        OKD chce zasypat Důl Frenštát
          Vedení OKD dnes se zástupci báňského úřadu, MF ČR a samospráv řešilo na půdě sněmovny konkrétní plán zahájení demolice i zasypání obou důlních jam. Podle starosty Frenštátu Miroslava Halatina by frenštátský důl měl od nového roku přejít pod státní firmu Diamo. Další příprava likvidace dolu pak bude trvat zhruba další rok a půl.
          06:54
          V Opavě vznikla nová koalice
            Koalici v Opavě nejspíš doplní ČSSD. O chystaných změnách ve vedení města dnes ČT informoval primátor Tomáš Navrátil. Novou koaliční smlouvu by měli politici podepsat dnes večer ve 20:00
            Sociální demokracie by tak v koalici nahradila Piráty a Opavany, kteří minulý týden rezignovali. Primátor totiž podle nich zasahoval do kompetencí náměstkyně Hany Brňákové. Podle primátora je jeho vstupování do jednotlivých odborů běžná záležitost.
            09:09
            Billboardy po 3 letech stále u silnice a dálnic
              Před 3 lety měly od dálnic a silnic I. třídy zmizet reklamní poutače. Billboardy jsou ale na mnoha místech dál. Ty, které neodstranili vlastníci, řeší úřady. Jejich zaměstnanci se však setkávají s řadou obstrukcí. Vlastníci si mezi sebou např. reklamní plochy přeprodávají, nebo skrývají informace o majiteli.
              11:16
              Odbory PřF UP vyhlásily stávkovou pohotovost
                Odborová organizace Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci vyhlásila stávkovou pohotovost. Důvodem je její nesouhlas se způsobem zřízení vysokoškolského ústavu CATRIN a s vyvedením majetku z fakulty na tuto novou organizaci, který se podle odborů odehrál bez všestranně schválených dohod. Vedení fakulty zároveň vyhlásilo tzv. Dny neklidu. Proti vzniku ústavu se fakulta rozhodla už dříve bránit také soudní cestou.
                11:46
                PřF UP otevřela kurzy pro středoškolské učitele
                  A právě Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého otevřela dalších 20 vzdělávacích kurzů pro středoškolské učitele v Olomouci. Univerzitní pedagogové jim chtějí novými kurzy předat vědecké poznatky a pomoct jim se zatraktivněním výuky pro děti.
                  14:33
                  Hladiny toků na Jesenicku klesly
                    Včerejší déšť zvedl hladiny menších toků hlavně na Jesenicku, v noci už ale klesly na obvyklou úroveň a nezpůsobily žádné škody. Počasí se věnovali i iReportéři ČT.
                    14:54
                    Program Dnů evropského dědictví 2020
                      Na 700 otevřených památek, včetně těch, které správci zpřístupňují jen výjimečně, a 200 doprovodných akcí. Blíží se další ročník Dnů evropského dědictví, národní zahájení bude v sobotu 12. září hostit Olomouc. Spojila ho s 20. výročím zapsání Sloupu Nejsvětější Trojice na seznam UNESCO.
                      Barokní sousoší po 3 večery oživí audiovizuální show, část Horního náměstí pokryje květinový koberec.
                      16:00
                      Přípravy centrální evidence psů
                        Ministerstvo zemědělství připravilo novelu zákona o povinné registraci psů do centrální databáze.
                        Platit by měla od 1. ledna 2022. Spravovat ji bude Komora veterinárních lékařů, která by tak za pár let mohla mít evidenci o všech psech v ČR.
                        18:21
                        Vývoj počtu nakažených
                          Denní přírůstek případů koronaviru v Česku podruhé od březnového počátku pandemie přesáhl 500.
                          Nakazila se i hlavní hygienička Jarmila Rážová, která je v domácí izolaci, v karanténě je taky ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Kvůli koronaviru se uzavřely 2 základní školy v Hodoníně, výuku zahájí zřejmě v příštím týdnu. V MS kraji je situace podle hejtmana Iva Vondráka klidná, od včerejška přibylo 25 nakažených.
                          18:57
                          Do domů v Karviné zatéká
                            Voda tekoucí přes stropy, po chodbách, zatékající do elektroinstalace. To je obrázek jednoho karvinského panelového domu při každém větším dešti. Nynějším majitelem je společnost Heimstaden, která jej koupila od firmy Residomo. Dnes přijeli technici, aby zjistili, kudy se voda dovnitř dostává.
                            20:59
                            Jan Šádek maluje pastelkami
                              Samouk Jan Šádek kreslí pastelkami. A to tak dobře, že se stal externím umělcem firmy, která v Česku pastelky vyrábí. Společnost ČSAD si od něj dokonce nechala pastelkami nakreslit celou sérii svých vozidel. Kreslit přitom začal před 7 lety ve vězení, kam ho přivedla závislost na drogách. Teď chystá ilustrace k první pohádkové knize a v ostravském klubu Dock má třetí výstavu.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              3. září 2020

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž25 minut

                              18. dubna

                              Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Ve Zlatých Horách vznikne stanice ZS — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                              18. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. dubna

                              Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                              17. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              16. dubna

                              Nová trasa pro horská kola v Mostech

                              16. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              15. dubna

                              Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                              15. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              12. dubna

                              Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                              12. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              11. dubna

                              Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                              11. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. dubna

                              Majitel Liberty jednal s vládou — Schůzka s majitelem Liberty zklamáním — Obce a DIAMO jednaly o těžbě plynu — Vedlejší větev kauzy Bečva před soudem — Výstava o osudu H. Píky — Nebezpečný úsek silnice na Prostějovsku — Další kamery do vozidel Dopravního podniku — Boris Jirků vystavuje v Galerii Chagall

                              10. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              9. dubna

                              Tameh čeká reorganizace — Jan Světlík čelí obvinění — Nové dálkové lety z mošnovského letiště — Podvodníci okradli seniory — Polovina klíšťat v Olomouci nakažena — Návrat sousoší do Staré Vody — Letní teploty vystřídá prudké ochlazení — Čajovna u knihovny končí — Těšínské divadlo projde rekonstrukcí

                              9. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              8. dubna

                              Bezpečnostní opatření šampionátu v hokeji — Změny ve vedení společnosti Renarkon — Věřitelé Liberty hlasovali o restrukturalizaci — Dítě se vzácnou nemocí léčí v Darkově — Počasí a teploty trhají rekordy — Zabavené zvony míří zpět do obcí — Volební urny pro eurovolby — Archiv Vítkovických železáren slouží 70 let

                              8. 4. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              5. dubna

                              Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                              5. 4. 2024 na ČT1

                              Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                              Napište nám