26 minut

4. března 2020

Část: Zákrok policie v Lipníku n. Bečvou byl nezákonný

Obsah dílu

Žádní nakažení koronavirem v MS a OL kraji — Další zákazy návštěv v nemocnicích — Karanténa omezila provoz ZŠ ve Frýdku-Místku — Cigánek náměstkem primátora Ostravy — Koalice ve Frýdku-Místku zůstává — Rychlejší zásahy u mozkových mrtvic — Rychlejší zásahy u mozkových mrtvic — Městský architekt v Krnově — Na farmě podle veterinářů týrali zvířata — Zákrok policie v Lipníku n. Bečvou byl nezákonný — Ředitelem TS Ostrava bude Miroslav Karas — Slovenští senioři v ČR bez příspěvku na péči — Výstava Schizma v Platu

Části dílu

00:59
Žádní nakažení koronavirem v MS a OL kraji
    V MS ani OL kraji dosud nebyl potvrzen žádný případ onemocnění novým koronavirem. Zdravotní ústav zatím zkontroloval přes 30 vzorků. Od zítřka začnou infektologové jednotlivých nemocnic vyjíždět přímo do domácností osob podezřelých z infekce. Zdravotnická zařízení se soustředí na zásobení ochrannými pomůckami.
    04:08
    Další zákazy návštěv v nemocnicích
      V Česku je už 8 lidí s nákazou koronavirem. Nemocnice v Přerově, Prostějově a Šternberku na Olomoucku kvůli možnému šíření nemoci preventivně zakázaly návštěvy na všech svých lůžkových odděleních. Zákaz platí také na některých klinikách a odděleních v nemocnicích v Olomouci a Hranicích. V Ostravě nově vyhlásila zákaz návštěv Vítkovická nemocnice. V dobrovolné domácí izolaci jsou v obou krajích podle odhadů hygieniků desítky lidí, kteří byli v místech s výskytem tohoto onemocnění.
      04:41
      Karanténa omezila provoz ZŠ ve Frýdku-Místku
        8. ZŠ ve Frýdku–Místku se alespoň zatím zavírat nebude. Po dohodě s ředitelkou školy o tom na zastupitelstvu rozhodlo vedení města. Několik učitelů a asi dvacítka žáků z Frýdku-Místku pobývalo během nedávných jarních prázdnin na lyžích v Itálii. Pak se vrátili do školy do vyučování.
        08:02
        Cigánek náměstkem primátora Ostravy
          Novým náměstkem ostravského primátora se dnes stal dosavadní radní za ODS Vladimír Cigánek.
          Rozhodli o tom na dnešním zasedání městští zastupitelé. Cigánek nahradil svého stranického kolegu Martina Štěpánka, který rezignoval z osobních důvodů, protože se chce věnovat rodině a vrátit se k podnikání. Nový náměstek bude mít na starost resort dopravy. Dosud ho měl ve své gesci primátor, který naopak převezme finance a rozpočet, které měl svěřeny odcházející Štěpánek.
          08:32
          Koalice ve Frýdku-Místku zůstává
            Frýdek-Místek má nového předsedu finančního výboru a radního města. Finance povede Zdeněk Blecha, novým radním se stal Milan Halabalík. Oba zastupitelé jsou členy hnutí ANO. Nahradili tak Jaroslava Ryšku, který na obě tyto funkce nedávno rezignoval a zároveň opustil také hnutí ANO.
            Odchod z klubu plánuje v blízké době také Jaroslav Zabavík. Pokud tak učiní, ztratí koalice ve F-M nadpoloviční většinu.
            09:15
            Rychlejší zásahy u mozkových mrtvic
              Cévní mozková příhodaje druhou nejčastější příčinou úmrtí v Česku i v celém světě. V záchraně života hraje důležitou roli čas, čím dříve přepraví záchranáři pacienta do specializovaných iktových center, tím má větší šanci na vyléčení.
              10:37
              Rychlejší zásahy u mozkových mrtvic
                A jak konkrétně komunikují záchranáři s lékaři v nemocnicích při záchraně pacienta s mozkovou mrtvicí, se ptala vedoucího vzdělávání MS záchranářů Petra Jašša kolegyně Tereza Krumpholzová.
                13:27
                Městský architekt v Krnově
                  Už třetím rokem pracuje v Krnově městský architekt. Lubomír Dehner je autorem několika oceňovaných staveb v MS kraji. Teď má na starosti hlavně komunikaci mezi radnicí, projektanty a veřejností.
                  16:12
                  Na farmě podle veterinářů týrali zvířata
                    Možné týrání zvířat vyšetřují policisténa farmě Kozí hrádekve Vysoké na Přerovsku. Spolu s veterináři řeší údajně otřesné podmínky pro chov dobytka. Během kontroly, kterou na místě před několika dny po oznámení provedli, totiž narazili na řadu nedostatků. Farmáři ale nesouhlasí, o zvířata se prý starají řádně.
                    18:44
                    Zákrok policie v Lipníku n. Bečvou byl nezákonný
                      Zákrok policistů proti zvukaři Jaroslavu Henslovi, který přehrál na mítinku prezidenta Miloše Zemana v r. 2017 na náměstí v Lipníku nad Bečvou píseň Modlitba pro Martu, byl nezákonný. Dnes o tom pravomocně rozhodl pražský městský soud, který tak vyhověl Henslově správní žalobě podané na MV ČR. Muž strávil po svém zadržení 2 hodiny na služebně. Úřady následně rozhodly, že se svou hudební produkcí nedopustil ničeho protiprávního.
                      19:15
                      Ředitelem TS Ostrava bude Miroslav Karas
                        Ostravské televizní studio povede Miroslav Karas, zahraniční zpravodaj ve Varšavě a Moskvě, který v ČT působí bezmála 23 let. Návrh generálního ředitele Petra Dvořáka schválila Rada České televize na svém dnešním zasedání. Mandát je čtyřletý, Miroslav Karas se funkce ujme k 1. dubnu.
                        19:37
                        Slovenští senioři v ČR bez příspěvku na péči
                          Slovenští senioři žijící v Česku jsou stále bez nároku na příspěvek na péči. Slovensko jim odmítá dávku vyplácet, protože žijí v zahraničí. ČR přitom českým seniorům příspěvek do zahraničí posílá. MPSV ČR slibovalo přijít s řešením už před 2 lety.
                          22:06
                          Výstava Schizma v Platu
                            Ostravská galerie Plato pro rok 2020 sestavila projekt s názvem Intenzity. Kurátoři i návštěvníci by v něm měli hledat odpověď na to, jak se projevuje touha po intenzivních pocitech a zkušenostech.
                            Pomoct má dokonce i chuťový vjem v rámci speciálních kulinářských týdnů nebo současná výstava fotografií s názvem Schizma.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž26 minut
                            Další díl
                            5. března 2020

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            30. dubna

                            Reklamace silnic kvůli kauze Autostráda

                            30. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            29. dubna

                            Hokejová euforie v Třinci — Další jednání o gigafactory — Zázemí dolů využijí oceláři — Jarní práce na chmelnicích — Květiny z Flory míří do kostelů i do prodeje — Někteří zemědělci nesklidí nic — Ostravská Zoo chystá pavilon tučňáků — Přehlídka netradičních divadel v Kopřivnici — Médea v Národním divadle moravskoslezském

                            29. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            26. dubna

                            V Elektrárně Dětmarovice skončí spalování uhlí — Vodík a modulární reaktor v Dětmarovicích — Noví investoři v Mošnově a Přerově — Výcvik prvosledových hlídek — Zásah policie na Frýdecko-Místecku — SZ: policie odložila šetření haldy Heřmanice — Šestý zápas hokejového finále v Třinci — Jatka v první pětce Cen EU za architekturu — Karviná řeší prostituci v části Louky — Výběr ze sociálních sítí ČT — Restaurátoři opravili kapli v Linhartovech — Káťa Kabanová ve Slezském divadle v Opavě

                            26. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            25. dubna

                            Kyberpodvody na hendikepovaných lidech — Kyberpodvody na hendikepovaných lidech — Horní Suchá jedná o odkupu finských domků — Festival Academia Film Olomouc — Mráz výrazně poškodil úrodu ovoce — V Olomouci startuje jarní Flora — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nový depozitář Národního muzea v přírodě — Fotky Lukáše Horkého v Tančírně v Račím údolí

                            25. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž26 minut

                            24. dubna

                            Přípravy Mistrovství světa v hokeji v Ostravě — Přípravy Mistrovství světa v hokeji v Ostravě — Vliv návratu zimy na zvěř — Meteorologové předpovídají sněžení — Výsledky rozboru vody v Jičínce — Ostrava bude jednat o prodeji mrakodrapu — Soud o údajném prodeji vojenského materiálu — 30 let od odjezdu expedice Živá Afrika — Povolení pro přestavbu přejezdu ve Studénce — Kariérní festival Ostravské univerzity — Fandové sledují hokej na dálku ve Werk Aréně — Zkušenosti s čištěním vody v Moravském Berouně — Výstava o vzniku Opavy

                            24. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. dubna

                            Vývoj počtu případů černého kašle — Vývoj počtu případů černého kašle — Další mrazivá noc — Teplárny: transformace bude stát 200 miliard — Dotace na dekarbonizaci — Developer chce vybudovat zónu v Přerově — V Litovelském Pomoraví končí projekt proti komářím kalamitám — Cisterny pro letadla NATO — Únik plynu v centru Ostravy — Začíná Academia Film Olomouc — Výběr ze sociálních sítí — Nová plavební komora na Baťově kanálu — Celostátní finále mladých nástrojářů — Vyhlašování cen Jantar

                            23. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. dubna

                            Dolní Lutyně o referendu ke gigafactory — Příprava referenda ke gigafactory — Meteorologové varují před mrazy — Poho Park Gabriela získal evropskou dotaci — Výsledky Speed Marathonu — V Hanušovicích začne oprava hlavní silnice — Odborníci zkoumají řeč na Hané — V Kopřivnici otevře domov pro seniory — Vyšetřování úhynu ryb v Jičínce — V OD Breda objevili historické schodiště — Vážení přetížených kamionů na Jesenicku — Výročí návratu modelu Tatry 148 na český trh

                            22. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            19. dubna

                            Přibývá obézních dětí — Obezita u dospělých — Mráz může ohrozit úrodu — OKD má souhlas pro těžbu — Muž donesl na policii 23 funkčních granátů — Policejní akce Speed Marathon — Speed marathon 2024 — Vyšla poslední kniha z trilogie Šikmý kostel — Nové prostory pro hendikepované v Olomouci — Přerov zbourá bývalý hotel Strojař — Výběr ze sociálních sítí ČT — Novinky v olomoucké MHD — Za hranicí mysli Tomáše Petrečka

                            19. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            18. dubna

                            Ve Zlatých Horách vznikne stanice záchranné služby — Hromadné výpovědi učitelů ZŠ Doubrava — Trest za vydírání pro bývalého zastupitele — Podezření na týrání koní — Open Studios Ostrava 2024 — Spor o stavbu cyklostezky v Trojanovicích — Výstraha před mrazem ve vegetačním období — Akce Zlepši si techniku na VŠB — Výběr ze sociálních sítí ČT — Retrospektiva fotografa Michala Kalhouse

                            18. 4. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            17. dubna

                            Spor o větrníky u Moravského Berouna — Budoucnost větrné energetiky — Vývoj kolem heřmanické haldy — Gabriela Lefenda novou ředitelkou TS Ostrava — O Hanácká kasárna v Olomouci není zájem — Hejtman Bělica opustil některé sněmovní orgány — Zločin a trest v Bílovci — Razantní pokles teplot — Péče o děti s autismem — Baletní pocta českým skladatelům

                            17. 4. 2024 na ČT1

                            Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                            Napište nám