25 minut

18. února 2020

Část: Jak dál se soudem v kauze Vidkun

Obsah dílu

Kamera pohlídá pomník Rudé armády — Kamera pohlídá pomník Rudé armády — Část nemocnic ruší zákaz návštěv — Nové sanitky a hasičská auta — Soud začal řešit kauzu Vidkun — Jak dál se soudem v kauze Vidkun — Nevyžádané nabídky podnikatelům — Betonování mostu na obchvatu Krnova — Krádež kabelů na železnici — Kolektivní vyjednávání v Mora Moravia — Rozsudek v kauze solárních elektráren — Kniha o spotřebním družstvu Budoucnost

Části dílu

00:57
Kamera pohlídá pomník Rudé armády
    Ostravský památník Rudé armády v Komenského sadechhlídá od dneška kamera. Město ji tam nechalo umístit v souvislosti s případem z loňského podzimu, kdy Národní kulturní památku někdo popsal a polil červenou barvou.
    K útoku se na sociálních sítích přihlásili příznivci Národní a sociální fronty. Policisté stále neznají konkrétní pachatele.
    02:53
    Kamera pohlídá pomník Rudé armády
      Živě Michael Beneš, mluvčí ostravské městské policie.
      05:28
      Část nemocnic ruší zákaz návštěv
        Některé nemocnice v OL kraji zrušily či zmírnily zákaz návštěv, který v předchozích týdnech vyhlásily kvůli rostoucímu počtu pacientů s respiračními chorobami. Lidé díky současnému poklesu nemocnosti opět mohou navštěvovat pacienty ve Vojenské nemocnici Olomouc i na většině lůžkových odděleníNemocnice Šumperk.
        Ostatní nemocnice v kraji zatím vyhlášené zákazy či omezení návštěv nezměnily.
        05:51
        Nové sanitky a hasičská auta
          15 nových sanitek bude ode dneška sloužit moravskoslezským záchranářům. Nové vozy stály dohromady 57 mil. Kč a budou jezdit po celém kraji s domovskými základnami v Ostravě, Těšíně, Krnově, Studénce a v dalších městech.
          07:11
          Soud začal řešit kauzu Vidkun
            Krajský soud v Olomouci se začal zabývat kauzou Vidkun. Případ podle obžaloby souvisí s klientelistickými vazbami některých politiků, podnikatelů a policistů v OL kraji. Dva vysoce postavení policisté měli údajně ovlivňovat některá trestní řízení a vynášet informace ze spisů. Před soudem stojí i podnikatel Ivan Kyselý a bývalý hejtman Jiří Rozbořil. Všichni obžalovaní vinu odmítají.
            10:03
            Jak dál se soudem v kauze Vidkun
              Vedle Ivana Langera ještě během března soudce Martin Lýsek vyslechne další tři desítky svědků, které navrhla obžaloba. Kolik jich nechá předvolat obhajoba, ještě není jasné. Tento týden taky soudce vyslechne všechny obžalované a v květnu proběhne další dokazování. V plánu soudu je 21 jednání.
              10:24
              Nevyžádané nabídky podnikatelům
                Zápis do neoficiálního nebo neexistujícího živnostenského portálu nebo do rejstříku obchodu a živností. Lidé, kteří se v těchto dnech registrují jako podnikatelé, dostávají vzápětí nabídku a výzvu k zaplacení tisícových poplatků. Hospodářská komora a živnostenské úřady před subjekty poskytující pochybné služby varují. A výzvy tzv. katalogových firem radí ignorovat.
                13:31
                Betonování mostu na obchvatu Krnova
                  Nepřetržitě 27 hodin betonovali stavbaři první polovinu estakády přes železnici a ulici Albrechtickou na obchvatu Krnova. Druhou část přemostění poblíž Chomýže by měli dokončit ještě na jaře. Auta by měla po obchvatu jezdit zhruba za rok.
                  15:59
                  Krádež kabelů na železnici
                    Závory nahoře a nefungující výstražná světla na přejezdu nedaleko Karviné. Na hlavní železniční trati směrem na Slovensko totiž zloději ukradli elektrické zabezpečovací kabely. Omezení a pomalá jízda vlaků skončí nejdříve zítra.
                    17:32
                    Kolektivní vyjednávání v Mora Moravia
                      Několik měsíců trvající jednání o kolektivní smlouvě ve firmě Mora Moravia na letošní rok bylo dnes po dopolední schůzce odborářů s vedením podniku ukončeno. Vedení tvrdí, že se s odboráři na podobě kolektivní smlouvy dohodlo, podrobnosti zatím nezveřejnilo. Odbory budou výsledky jednání komentovat zítra.
                      18:06
                      Rozsudek v kauze solárních elektráren
                        Za nezákonné udělení licencí pro solární elektrárny bratrů Zemkových v Chomutově vyměřil Krajský soud v Ostravě řediteli odboru licencí Energetického regulačního úřadu Jaroslavu Chalupovi 18měsíční podmíněný trest. Rozsudek není pravomocný.
                        20:53
                        Kniha o spotřebním družstvu Budoucnost
                          Fotograf Ondřej Durczak vytvořil dárek ke 100. narozeninám ostravskému spotřebnímu družstvu Budoucnost.
                          Jde o fotografickou knihu z archivních i současných snímků s názvem Ostrava má Budoucnost. Nejen obyvatelům města připomene kulturu nakupování, vzhled prodejen i propagaci ještě daleko předtím, než se postavila velká obchodní centra.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          19. února 2020

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          27. března

                          Hledání budoucí podoby Ostravy — Architektonická budoucnost Ostravy — Vedlejší větev kauzy Bečva míří k soudu — Pohledávky věřitelů Tamehu za 8,27 mld. — Vytíženost hotelů před Velikonocemi — Ceny města Ostravy — Výskyt exotických kachniček mandarínských — Petice za zachování galerie Plato Bauhaus — Dřívější start sezóny v kempech — Nápor v pneuservisech — Knižní práce Toyen v GVUO

                          27. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          26. března

                          Jednání o stavbě gigafactory na Karvinsku — Automatické hlášení dopravních nehod — Krkoška se vzdal funkcí na radnici v Krnově — Přípravy na mistrovství světa v hokeji — Privatizace bytů OKD u Evropského soudu — Ovocné stromy po mrazivé noci — Zástupci ukrajinského Mariupolu v Ostravě — Ujíždějící svah v Těrlicku — Výběr ze sociálních sítí — Modernizované sanitky pro Olomoucký kraj — Skončila rekonstrukce Grossmannovy vily

                          26. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          25. března

                          Kvalita ovzduší v příhraničních obcích — Jednání o gigafactory v Dolní Lutyni — Plán sanace heřmanické haldy — Protipovodňová opatření v Olomouci — Obnovení ptačí rezervace — Rekonstrukce sídla arcibiskupství — Odklad Liberty PHA — Výběr ze sociálních sítí — Vyšší počet požárů v Moravskoslezském kraji — Čtyřiadvacetihodinové čtení Bible

                          25. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          22. března

                          22. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          21. března

                          Hejtman Krkoška rezignoval — Prodloužení moratoria huti Liberty — Těžba plynu ve Frenštátě — Světový den spánku — MPO potřebuje strážníky — Mezinárodní konference městských policií — Výběr ze sociálních sítí — Noční běh pro Světlušku 2024

                          21. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          20. března

                          Protesty zemědělců — Rekonstrukce sokolovny v Krnově — Ochránci přírody mapují sněženky a bledule

                          20. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          19. března

                          Krkoška míří před soud — Průzkum o gigafaktory — Jeden proti haldě — Zemědělci budou protestovat — Olomouc chce slučovat školní jídelny — Světový den sociální práce — Vrchní soud potvrdil trest za vraždu kojence — Výběr ze sociálních sítí — Zvuky rozmanitosti v ostravské Fakultě umění

                          19. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          18. března

                          Začala výplata pohledávek Sberbank — MS v hokeji v Ostravě — Liberty — Výroba oceli v EU i ČR klesá — Eobčanka v Krnově platí už dnes — Zemědělci obnovují chmelnice — Chybějící odpočívky kolem dálnice D35 — Kulturní centrum Rožnov kVasnička — Výběr ze sociálních sítí — Přístroj ulehčí život lékařům i pacientům — Lichý posmrtně oceněn — Magické kresby na vejcích z Lichnova

                          18. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. března

                          Historický vagon pro Osoblažskou úzkokolejku — Pylové alergie letos o měsíc dříve — Více případů akutních respiračních infekcí — Hrozí nákaza klíšťovou encefalitidou — Olomoucká radnice chce koupit Namiro — Gogolova Ženitba v Divadle Petra Bezruče — Kultivace levého břehu Ostravice — Studenti z Nebrasky v Olomouci — Výběr ze sociálních sítí ČT — Brzký start lázeňské sezóny v Luhačovicích — 130 let tramvajové dopravy v Ostravě

                          15. 3. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          14. března

                          14. 3. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám