26 minut

14. března 2017

Část: Projekt značení kol se rozšiřuje za hranice

Obsah dílu

Veletrh práce na VŠB-TU Ostrava — Veletrh práce na VŠB-TU Ostrava — Požár haly ve Vikýřovicích — Požár haly ve Vikýřovicích — Dodatky s dopravci — Nově otevřený byt pro vyléčené narkomany — Menší daně z nemovitosti ve Frýdku-Místku — 78. výročí boje o Czajánkova kasárna — Daniel Minster získal bronz na Arnold Classic — Projekt značení kol se rozšiřuje za hranice — OL kraj dá na provoz lékárenské pohotovosti 140 tisíc — Ladovy obrázky v opavském Domě umění

Části dílu

00:58
Veletrh práce na VŠB-TU Ostrava
    Více než stovka firem a tisíce zájemců o práci. Na Vysoké škole báňské v Ostravě se dnes konal 10. ročník největšího veletrhu pracovních příležitostí v MS kraji. Na akci se představili zaměstnavatelé nejen z regionu, ale i celé republiky a ze zahraničí.
    03:00
    Veletrh práce na VŠB-TU Ostrava
      Rozhovor z odpolední ČT24 s Milanem Šimkem, Katedra národohospodářská, Ekonomická fakulta VŠB-TUO.
      05:56
      Požár haly ve Vikýřovicích
        Ve Vikýřovicích na Šumpersku dnes ráno vyhořela budova autoservisu. S plameny hasiči bojovali několik hodin, příčinu vzniku požáru zatím neznají, škoda může být až 2 miliony. Starší objekt, který se nachází na okraji obce, měl být podle majitele zhruba za půl roku zbourán. Kromě autoservisu tam byla i dřevařská dílna.
        08:11
        Požár haly ve Vikýřovicích
          Živě s redaktorkou Zuzanou Glacovou.
          09:45
          Dodatky s dopravci
            MS kraj dnes uzavřel dodatky ke starým smlouvám s dopravci, kteří na jeho území zajišťují
            95 % autobusových linek, a poskytne jim peníze na zvýšení mezd řidičů v plné výši. Teď řeší už jen požadavky dvou dopravců, kteří loni vzešli z nových výběrových řízení.
            10:22
            Nově otevřený byt pro vyléčené narkomany
              Přibližně 20 tisíc lidí je v Ostravě podle protidrogových odborníků závislých na drogách. Obecně prospěšná společnost Renarkon proto otevřela v pořadí už 2. byt pro vyléčené narkomany. Tréninkové byty pomáhají při návratu k běžnému životu. Při ukončení léčby závislosti je totiž podle odborníků důležitá plynulá adaptace do tzv. "normálního" života.
              12:48
              Menší daně z nemovitosti ve Frýdku-Místku
                Majitelé domů a bytů ve Frýdku-Místku budou od příštího roku platit menší daň z nemovitosti. Rozhodli o tom zastupitelé. Město tak vybere na daních o 28 mil. korun méně.
                13:10
                78. výročí boje o Czajánkova kasárna
                  Přestože jako datum zahájení okupace zbytků Československa nacistickým Německem bývá označován 15. březen 1939, ve skutečnosti první příslušníci Wehrmachtu překročili státní hranici již předchozího dne. Tedy přesně před 78 lety. Stalo se tak na Ostravsku. Jediným místem, kde se čeští vojáci bránili, byla Čajánkova kasárna ve slezském Místku.
                  16:02
                  Daniel Minster získal bronz na Arnold Classic
                    Historicky první český profesionální kulturista v kategorii vozíčkářů má za sebou velký úspěch. Daniel Minster ze Studénky získal bronzovou medaili na jedné z celosvětově nejprestižnějších soutěží Arnold Classic. V kategorii vozíčkářů v ní sportovci letos soutěžili teprve podruhé.
                    18:21
                    Projekt značení kol se rozšiřuje za hranice
                      Na Městské policii v Karviné se dnes sešli zástupci české a polské policie, aby svým polským kolegům předali zkušenosti se značením jízdních kol syntetickou DNA. Tou proti zlodějům v ČR úspěšně bojuje už 30 obcí. Právě zkušenosti českých policistů by měly pomoci předcházet krádežím kol i v Polsku.
                      21:07
                      OL kraj dá na provoz lékárenské pohotovosti 140 tisíc
                        Olomoucký kraj dá letos na zajištění lékárenské pohotovosti 140 tisíc korun. Jde o reakci na nedávný zákaz svátečního provozu velkých obchodů nad 200 m2. Ten se sice nevztahuje na lékárny, mnoho z nich se však nachází v nákupních centrech.
                        22:14
                        Ladovy obrázky v opavském Domě umění
                          Satirické kresby pro desítky časopisů i malebné obrázky z českého venkova, na kterých nechybí vodníci a víly. Opavský dům umění otevírá výstavu kreseb Josefa Lady. Připomíná tak 130 let od narození jednoho z nejznámějších českých výtvarníků.
                          Přehrát celé video
                          Stopáž26 minut
                          Další díl
                          15. března 2017

                          Přehled dílů

                           
                          Stopáž25 minut

                          16. dubna

                          Nová trasa pro horská kola v Mostech

                          16. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          15. dubna

                          Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                          15. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          12. dubna

                          Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                          12. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          11. dubna

                          Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                          11. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          10. dubna

                          10. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          9. dubna

                          9. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          8. dubna

                          8. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          5. dubna

                          Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                          5. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          4. dubna

                          Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                          4. 4. 2024 na ČT1
                          Stopáž25 minut

                          3. dubna

                          Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                          3. 4. 2024 na ČT1

                          Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                          Napište nám