Automobily na vodík


DopravaImpact – ze zahraničí

Bezpečný vodík

25. 3. 2011

Omezit znečištění ovzduší pocházejícího z automobilového provozu je jedním z hlavních cílů všech měst v Evropě. Jedno z mnoha řešení představují automobily na palivové články, které jako pohon využívají vodík. Toto auto již nevypouští žádné emise. Na jihu Francie na Univerzitě v Montpellier se výzkumníci zaměřili na bezpečnost auta. Vědci zde vyvinuli ultracitlivé senzory, schopné zjistit už pouhé jedno procento vodíku ve vzduchu.

» Číst více


DopravaEkologieChemieInformační technologieDNAHesloDřevoZprávy Portu

Kolečkové křeslo na vodík - Nejnebezpečnější hesla - Věšáčky na DNA - Dohledatelné dřevo

3. 3. 2010

Kolečkové křeslo na vodíkový pohon nyní zkoušejí senioři ve Španělsku. Vodík u existujících vozidel nahrazuje elektrické baterie – a má několik výhod. - Naprosto nevhodná a snadno odhalitelná hesla používá podle agentury Impreva většina lidí. Hackerům trvá jejich prolomení jen pár minut. - Každý rok se v Evropě vyplýtvá na 25 miliónů kubíků dřeva. Tomu by mělo zabránit značení pomocí neviditelného inkoustu, laseru, nebo radiových značek.

» Číst více


DopravaInfrastruktura pro vodíkové hospodářstvíImpact – ze zahraničí

Auta na vodík

19. 11. 2008

Ceny plynu na celém světě neustále stoupají – ale stejně roste i povědomí o ochraně životního prostředí a bezpečnosti dopravy. Vodík jako zdroj energie v palivových článcích nyní přináší jedno z řešení. V rámci evropského projektu ZeroRegio nyní probíhají mezinárodní testy, které mají zjistit nároky na infrastrukturu při každodenní spotřebě vodíku i nezbytné předpoklady pro životaschopnost automobilů na vodík na celosvětovém trhu. Automobilové i ropné společnosti Evropy nyní hlásí příznivé výsledky tohoto projektu a naznačují, že vodík se skutečně stane palivem budoucnosti.

» Číst více