18+
27 minut
Q

19. března 2008

Část: Qfilmy

Obsah dílu

Jeden svět

Části dílu

00:01
Qnews
    02:54
    Report
      Desátý ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech "Jeden svět" letos uvedl noční maraton queer filmů. S organizátory a porotci jsme se zamysleli nad tím, jestli je stále ještě třeba zahrnovat queer témata do kategorie lidských práv a trochu prorokovali, kam se budou queer dokumenty ubírat v budoucnosti. Uvidíte ukázky ze dvou výjimečných filmů - izraelského aktivistického snímku "Svaté město uvádí" a portrétu amerických queer dvojčat "Červený bez modré".
      12:26
      Qtéma
        Pokud jste měli v českých kinech možnost vidět film Sandi Simchy DuBowskiho "B*h je mi svědkem" o gayích a lesbách v řadách ortodoxních židovských věřících, snímek indického režiséra Parveze Sharmy "Džihádem za lásku" pro vás nebude překvapivý. Film je mozaikou několika osobních příběhů muslimských věřících, kteří se perou se svým queer osudem a s odsudky zástupců vlastního náboženství. Film se snaží pohlížet na Islám zevnitř a zkoumat, jestli je skutečně tak nepřátelský a radikální, nejen pokud jde o odlišnou sexuální orientaci.
        19:10
        Qfilmy
          Máme pro vás taky ukázky z pěti hraných queer filmů, které se objeví v sekci "Jiný břeh" na letošním Febiofestu, pozvánku na filmovou premiéru a soutěž o originální dekomunizační tričko.
          24:51
          Qtipy
            Přehrát celé video
            Stopáž26 minut
            Další díl
            26. března 2008

            Q na sociálních sítích

            Napište nám