26 minut

20. prosince 2023

Část: Nelegální migrace a kontroly na hranicích

Obsah dílu

Nelegální migrace a kontroly na hranicích — Nová migrační pravidla Evropské unie — Skončilo pátrání v Klánovickém lese — Mezi Pardubicemi a Hradcem Králové znovu jezdí vlaky — Posilování dopravních spojů před Vánocemi — 50 středočeských obcí na Nymbursku bez vody — Komplikace kvůli ledovce — Jihočeští silničáři už využili 8 tisíc tun soli — Žák v Třebíči napadl nožem psycholožku — Další útoky na školách — Česká obchodní inspekce kontroluje trhy — Muž v pražské tramvaji ohrožoval děti revolverem — Trest za požár na Císařském ostrově — Oltář osvětlují Edisonovy žárovky

Části dílu

01:12
Nelegální migrace a kontroly na hranicích
    Německo ve snaze zastavit nelegální migraci prodloužilo o tři měsíce kontroly s Českou republikou. To znamená do 15. března příštího roku.
    03:12
    Nová migrační pravidla Evropské unie
      Nový migrační pakt EU má předejít situaci z let 2015 a 2016, kdy hlavně západní Evropu zavalila obtížně zvladatelná vlna mimoevropských běženců z jihu a východu. Tuzemská vláda novinky v evropské migrační politice vítá.
      05:12
      Skončilo pátrání v Klánovickém lese
        Stovky policistů dnes stejně jako včera prohledávaly Klánovický les. Hledaly cokoliv, co by mohlo přispět k objasnění případu vraždy z minulého pátku. Policie při pátrací akci neobjevila nikoho, kdo by se tam skrýval, ani nic, co by naznačovalo riziko.
        07:11
        Mezi Pardubicemi a Hradcem Králové znovu jezdí vlaky
          Mezi blízkými krajskými městy Hradcem Králové a Pardubicemi po dvouměsíční výluce znovu jezdí vlaky. Během odstávky byla zdvojkolejněna trať v úseku mezi Stéblovou a Rosicemi nad Labem a Správa železnic tam zavedla nové trakční vedení.
          07:40
          Posilování dopravních spojů před Vánocemi
            Vlakové spoje z Prahy do většiny velkých měst v republice jsou v posledních dnech před Vánocemi téměř obsazené. Místa zbývají hlavně v méně frekventovaných časech - tedy později večer - nebo během dopoledne. I proto někteří dopravci v rámci možností posilují spoje nebo navyšují kapacity.
            09:49
            50 středočeských obcí na Nymbursku bez vody
              Bez vody dnes bylo od brzkých ranních hodin téměř 50 středočeských obcí na Nymbursku. Vodovodní potrubí prasklo mezi Poděbrady a Městcem Králové. Voda znovu tekla až po poledni.
              10:44
              Komplikace kvůli ledovce
                A teď problémy s vodou zase v jiném skupenství. Dopravu na silnicích na některých místech ráno komplikovala ledovka. A tak práci měla policie i záchranáři - takto třeba na jižní Moravě.
                12:26
                Jihočeští silničáři už využili 8 tisíc tun soli
                  Správa a údržba silnic vyuna posypy o hodně víc soli než v předchozích letech k tomuto datu: Konkrétně třeba v jižních Čechách už bylo na udržení sjízdnosti silnic použitých osm tisíc tun soli - o 60 % víc než loni touto dobou:
                  14:20
                  Žák v Třebíči napadl nožem psycholožku
                    Šestnáctiletý žák na Střední průmyslové škole v Třebíči nožem napadl pracovnici školy a lehce ji zranil. Podrobnosti k události má živě přímo z Třebíče Markéta Malečková.
                    15:50
                    Další útoky na školách
                      Za posledních dvacet let došlo v Česku ke dvanácti vážným útokům na školách. Ve většině případů byly oběťmi učitelé či vychovatelé.
                      16:29
                      Česká obchodní inspekce kontroluje trhy
                        Blížící se vánoční svátky zaměstnávají také Českou obchodní inspekci. Její pracovníci v roli běžných zákazníků přicházejí na vánoční trhy, aby zjistili, jestli prodejci nešidí zákazníky. V případě prohřešku hrozí stánkařům pokuta v řádech desítek tisíc korun.
                        18:44
                        Muž v pražské tramvaji ohrožoval děti revolverem
                          Policie pátrá po neznámém muži, který ohrožoval děti zbraní v pražské tramvaji. Incident z 9. prosince zachytila kamera mezi zastávkami Slánská a Blatiny. Svědci mají volat linku 158.
                          19:11
                          Trest za požár na Císařském ostrově
                            8 let ve vězení a si odpyká třicetiletý muž, který je nepravomocně odsouzený ze založení celkem 5 požárů. Soud dnes schválil dohodu o vině a trestu, kterou muž uzavřel se státní zástupkyní.
                            21:53
                            Oltář osvětlují Edisonovy žárovky
                              Poprvé po mnoha desítkách let mohli lidé vidět rozsvícený barokní oltář kostela svatého Jiří v Semněvicích na Domažlicku. Barokní oltář byl elektrifikovaný v letech 1910 - 1911, dodnes je na něm zachováno několik unikátních žárovek Thomase Alvy Edisona.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              21. prosince 2023

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž26 minut

                              31. května

                              Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                              31. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              30. května

                              Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                              30. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              29. května

                              Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                              29. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              28. května

                              Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                              28. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              27. května

                              Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                              27. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              24. května

                              Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                              24. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              23. května

                              Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                              23. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. května

                              Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                              22. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              21. května

                              V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                              21. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              20. května

                              Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                              20. 5. 2024 na ČT1

                              Napište nám