26 minut

3. listopadu 2023

Část: Svatohubertské myslivecké slavnosti

Obsah dílu

Zákon o strategické infrastruktuře — Poslanci schválili další změny — Zemětřesení na Chebsku o síle 2,6 stupně — Spor o provoz lávky v Pardubicích — Stěhování smíchovské lávky — Vykrádání aut pomocí rušiček signálu — Muž v Praze útočil na ženy — Následky silného větru na východě Česka — Silničáři jsou připraveni na zimu — Praxe mediků v okresních nemocnicích — Použití genové terapie v léčbě rakoviny — Města zvyšují poplatky za svoz odpadu — Domácnosti stále netřídí použité tuky a oleje — Svatohubertské myslivecké slavnosti

Části dílu

01:13
Zákon o strategické infrastruktuře
    Nejvýznamnější dopravní stavby by měly získat stavební povolení do čtyř let. Počítá s tím novela liniového zákona, kterou na mimořádné schůzi schválili poslanci.
    03:29
    Poslanci schválili další změny
      Poslanci na mimořádné schůzi schválili i další změny. Například, že o odměnách regionálních politiků už nemá rozhodovat vláda. Jejich výdělky se mají valorizovat automaticky. Další schválená novela přinese elektronizaci matrik a zvýšení některých poplatků.
      04:08
      Zemětřesení na Chebsku o síle 2,6 stupně
        Zemětřesení pocítili dnes ráno lidé na Chebsku. Slabé otřesy ale zaznamenávají seismologové už od středy. Podle vědců je teď na Chebsku takzvaný meteorologický roj, to znamená série slabších zemětřesení.
        06:08
        Spor o provoz lávky v Pardubicích
          Už před pěti lety se Pardubice zavázaly smlouvou, že převezmou od Správy železnic do svého vlastnictví novou lávku pro pěší na pardubickém nádraží a zajistí také její provoz. Nové vedení města, ale lávku převzít odmítá a chce, aby se o ní starala Správa železnic.
          06:34
          Stěhování smíchovské lávky
            Lávka z pražského smíchovského nádraží je už v Mladé Boleslavi. V noci na dnešek ji tam rozebranou převezlo několik kamionů. Vedení města ji chce použít jako lávku pro pěší a cyklisty přes řeku Jizeru.
            08:35
            Vykrádání aut pomocí rušiček signálu
              Na parkovištích roste počet vykradených aut. Varuje před tím policie, jen v letošním roce totiž napočítala téměř na pět tisíc sedm set vloupání.
              10:46
              Muž v Praze útočil na ženy
                Policie zadržela muže, který v Praze bezdůvodně napadal kolemjdoucí ženy a udeřil je pěstí do obličeje. Zatím prověřují dva takové případy.
                11:14
                Následky silného větru na východě Česka
                  Východem Česka se v noci a ráno prohnal silný vítr. Na Lysé hoře v Beskydech měl v nárazech rychlost až 115 km za hodinu. Nejčastěji tam hasiči vyjížděli k spadlým stromům.
                  12:39
                  Silničáři jsou připraveni na zimu
                    Zítra začíná silničářům zimní pohotovost. Přestože teploty mají ještě začátkem listopadu zůstat nadprůměrné, ve Středočeském kraji už jsou na změnu počasí připraveni.
                    14:36
                    Praxe mediků v okresních nemocnicích
                      Nemocnice v menších městech se snaží získat mladé lékaře, kteří by u nich zůstali pracovat trvale. Ve Strakonicích se to podařilo.
                      16:37
                      Použití genové terapie v léčbě rakoviny
                        Nový způsob léčby rakoviny vyzkoušeli specialisté v brněnské fakultní nemocnici. Takzvanou genovou terapii podali devítileté dívce, která se kvůli agresívnímu nádoru uzlin dostala do světové klinické studie.
                        18:49
                        Města zvyšují poplatky za svoz odpadu
                          Řada měst zvýší od nového roku poplatky za svoz odpadu. Na řadě míst to bude o několik set korun. A někde je zavedou úplně poprvé. Třeba ve Hřensku, které jimi hodlá vyrovnat ztráty z turistického ruchu.
                          20:36
                          Domácnosti stále netřídí použité tuky a oleje
                            Vylévají jejich zbytky do odpadu. Na to si stále stěžují tuzemské čistírny odpadních vod. Přitom v každé obci a městě je už od roku 2020 zákonem nařízeno, aby tam pro sběr tuků a olejů bylo sběrné místo.
                            23:13
                            Svatohubertské myslivecké slavnosti
                              I takhle myslivci během dnešního speciálního rituálu přijímali do svých řad nové adepty. Tradiční Svatohubertské slavnosti ve Frýdlantu zahájil průvod, který vedli bohyně lovu Diana s patronem všech myslivců svatým Hubertem.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              6. listopadu 2023

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž26 minut

                              17. května

                              Změny v rozdělování sdílených daní — Soud odročil případ požáru v Českém Švýcarsku — Škoda po požáru skladu olejů — Otevření zrekonstruované Hrabalovy chaty — Vrcholí festival Open House Praha — Začíná festival muzejních nocí — Větrný park vznikne u Dolního Dvořiště — Regulace sdíleních koloběžek a kol — Stát prodává zámek Štiřín — Mládě orangutana je samec — Otevření nového úseku D49 v ohrožení — Obyvatelé Chrášťan si prosadili referendum o hazardu — Zájem o lestí školky roste — Začíná festival Jižní svéráz — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Úklid během hokejového šampionátu

                              17. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              16. května

                              Případ největšího lesního požáru u soudu — Soud se žhářem — Případ největšího lesního požáru u soudu — Obnova NP České Švýcarsko — Prodloužení oprav Barrandovského mostu — Otrava bonbony s psychotropními látkami — Požár skladu olejů v Kladně — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Správa železnic hledá projektanty na stavbu železničního koridoru ze Stodu do Domažlic — Byty z areálu zkrachovalého Botasu — Plzeňská kasárna se promění v byty — Ječmen ohrožují výkyvy počasí — Objev středověkého pokladu — Ukrajinské slavnosti vyšívaných košil — Završení svatojánských slavností Navalis

                              16. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              15. května

                              Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                              15. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              14. května

                              Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                              14. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              13. května

                              Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                              13. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. května

                              V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                              10. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              9. května

                              Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                              9. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              7. května

                              7. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              6. května

                              Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                              6. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              3. května

                              Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                              3. 5. 2024 na ČT1

                              Napište nám