26 minut

3. listopadu 2023

Část: Města zvyšují poplatky za svoz odpadu

Obsah dílu

Zákon o strategické infrastruktuře — Poslanci schválili další změny — Zemětřesení na Chebsku o síle 2,6 stupně — Spor o provoz lávky v Pardubicích — Stěhování smíchovské lávky — Vykrádání aut pomocí rušiček signálu — Muž v Praze útočil na ženy — Následky silného větru na východě Česka — Silničáři jsou připraveni na zimu — Praxe mediků v okresních nemocnicích — Použití genové terapie v léčbě rakoviny — Města zvyšují poplatky za svoz odpadu — Domácnosti stále netřídí použité tuky a oleje — Svatohubertské myslivecké slavnosti

Části dílu

01:13
Zákon o strategické infrastruktuře
Zákon o strategické infrastruktuře
    Nejvýznamnější dopravní stavby by měly získat stavební povolení do čtyř let. Počítá s tím novela liniového zákona, kterou na mimořádné schůzi schválili poslanci.
    03:29
    Poslanci schválili další změny
    Poslanci schválili další změny
      Poslanci na mimořádné schůzi schválili i další změny. Například, že o odměnách regionálních politiků už nemá rozhodovat vláda. Jejich výdělky se mají valorizovat automaticky. Další schválená novela přinese elektronizaci matrik a zvýšení některých poplatků.
      04:08
      Zemětřesení na Chebsku o síle 2,6 stupně
      Zemětřesení na Chebsku o síle 2,6 stupně
        Zemětřesení pocítili dnes ráno lidé na Chebsku. Slabé otřesy ale zaznamenávají seismologové už od středy. Podle vědců je teď na Chebsku takzvaný meteorologický roj, to znamená série slabších zemětřesení.
        06:08
        Spor o provoz lávky v Pardubicích
        Spor o provoz lávky v Pardubicích
          Už před pěti lety se Pardubice zavázaly smlouvou, že převezmou od Správy železnic do svého vlastnictví novou lávku pro pěší na pardubickém nádraží a zajistí také její provoz. Nové vedení města, ale lávku převzít odmítá a chce, aby se o ní starala Správa železnic.
          06:34
          Stěhování smíchovské lávky
          Stěhování smíchovské lávky
            Lávka z pražského smíchovského nádraží je už v Mladé Boleslavi. V noci na dnešek ji tam rozebranou převezlo několik kamionů. Vedení města ji chce použít jako lávku pro pěší a cyklisty přes řeku Jizeru.
            08:35
            Vykrádání aut pomocí rušiček signálu
            Vykrádání aut pomocí rušiček signálu
              Na parkovištích roste počet vykradených aut. Varuje před tím policie, jen v letošním roce totiž napočítala téměř na pět tisíc sedm set vloupání.
              10:46
              Muž v Praze útočil na ženy
              Muž v Praze útočil na ženy
                Policie zadržela muže, který v Praze bezdůvodně napadal kolemjdoucí ženy a udeřil je pěstí do obličeje. Zatím prověřují dva takové případy.
                11:14
                Následky silného větru na východě Česka
                Následky silného větru na východě Česka
                  Východem Česka se v noci a ráno prohnal silný vítr. Na Lysé hoře v Beskydech měl v nárazech rychlost až 115 km za hodinu. Nejčastěji tam hasiči vyjížděli k spadlým stromům.
                  12:39
                  Silničáři jsou připraveni na zimu
                  Silničáři jsou připraveni na zimu
                    Zítra začíná silničářům zimní pohotovost. Přestože teploty mají ještě začátkem listopadu zůstat nadprůměrné, ve Středočeském kraji už jsou na změnu počasí připraveni.
                    14:36
                    Praxe mediků v okresních nemocnicích
                    Praxe mediků v okresních nemocnicích
                      Nemocnice v menších městech se snaží získat mladé lékaře, kteří by u nich zůstali pracovat trvale. Ve Strakonicích se to podařilo.
                      16:37
                      Použití genové terapie v léčbě rakoviny
                      Použití genové terapie v léčbě rakoviny
                        Nový způsob léčby rakoviny vyzkoušeli specialisté v brněnské fakultní nemocnici. Takzvanou genovou terapii podali devítileté dívce, která se kvůli agresívnímu nádoru uzlin dostala do světové klinické studie.
                        18:49
                        Města zvyšují poplatky za svoz odpadu
                        Města zvyšují poplatky za svoz odpadu
                          Řada měst zvýší od nového roku poplatky za svoz odpadu. Na řadě míst to bude o několik set korun. A někde je zavedou úplně poprvé. Třeba ve Hřensku, které jimi hodlá vyrovnat ztráty z turistického ruchu.
                          20:36
                          Domácnosti stále netřídí použité tuky a oleje
                          Domácnosti stále netřídí použité tuky a oleje
                            Vylévají jejich zbytky do odpadu. Na to si stále stěžují tuzemské čistírny odpadních vod. Přitom v každé obci a městě je už od roku 2020 zákonem nařízeno, aby tam pro sběr tuků a olejů bylo sběrné místo.
                            23:13
                            Svatohubertské myslivecké slavnosti
                            Svatohubertské myslivecké slavnosti
                              I takhle myslivci během dnešního speciálního rituálu přijímali do svých řad nové adepty. Tradiční Svatohubertské slavnosti ve Frýdlantu zahájil průvod, který vedli bohyně lovu Diana s patronem všech myslivců svatým Hubertem.
                              Přehrát celé video
                              Události v regionech (Praha) - 6. listopadu 2023
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              6. listopadu 2023

                              Přehled dílů

                              4640 dostupných
                              Události v regionech (Praha) - 20. září
                              Stopáž25 minut

                              20. září

                              20. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 19. září
                              Stopáž26 minut

                              19. září

                              Další hasiči z Čech vyrazili pomáhat na Moravu — Odstraňování protipovodňových zábran v Praze — Obnova lodního provozu na Vltavě — Farma na Třeboňsku musela kvůli povodním přestat dojit — Likvidace škod po povodních na Frýdlantsku — Strážníci hlídají podmáčené parky — Zítra začínají krajské a senátní volby — Dodávka sjela do Vltavy s malým dítětem uvnitř — Volby po povodni — S volbami se konají i místní referenda — 17 zraněných po nehodě autobusu — Odvolání starostky Žitenic na Litoměřicku — Radnice Prahy 8 sčítá škody po deštích ve vytopených bytech — Problematické vzdělávání na Tachovsku

                              19. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 18. září
                              Stopáž26 minut

                              18. září

                              Hladiny většiny řek klesají — Záplavy na Moravě mají čtvrtou oběť — Průběh voleb po povodních — Prezident Petr Pavel pokračuje v návštěvě zasažených oblastí — Kulminace dolního toku Labe — Situace se lepší i na jihu Čech — Situace na hrázi rybníku Rožmberk — Preventivní zaplavení přelivu na Orlíku — Srážka vlaků v Praze — Předvolební debata o Středočeském kraji — Problémy s hlasovacími lístky na Karlovarsku — Volby v oblastech zasažených povodněmi — Novým primátorem Chomutova je Milan Petrilák — Zásah NCOZ na pražském magistrátě — Několik dětí rozebíralo protipovodňové zábrany u řeky Otavy v Písku — Veterináři a hasiči zlikvidovali chov drůbeže u Březnice na Příbramsku — Povodně komplikují práci pečovatelkám

                              18. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 17. září
                              Stopáž26 minut

                              17. září

                              Sčítání škod po povodních — Oběti povodní — Krajské a senátní volby o víkendu budou — Armáda v záloze — Rožmberk odtéká bezpečnostním přelivem — Blanice vytopila domy v Putimi — Hladina Labe na severu Čech dál stoupá — Likvidace a sčítání škod na Frýdlantsku — Povodňová situace ve středních Čechách — Likvidace škod po povodních — Sjízdnost silnic na Pardubicku — Charitativní pomoc v zaplavených oblastech — NP Šumava zastavil splouvání Teplé Vltavy

                              17. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 16. září
                              Stopáž26 minut

                              16. září

                              Hladiny řek na jihu Čech stále stoupají — Povodňový stav na řece Lužnici — Veselí nad Lužnicí se připravuje na evakuaci — Záplavy na řece Malši — Oprava elektrického vedení — Potravinová banka shání pomoc pro Moravu — Povodeň si vyžádala 3 oběti — Policie zaznamenala první pokusy o rabování v evakuovaných oblastech — Opava žádá odklad voleb — Omezený provoz na železnici a silnicích — V nejhůře dostupných oblastech pomáhají vrtulníky — Vodní záchranáři pomáhají na Moravě — Ve středních Čechách jsou na třetím povodňovém stupni čtyři místa — Pvodeň očima iReportérů — Návrat obyvatel Višňové — Záchrana tří dětí z řeky Stěnavy — Na horách hrozí pády stromů — 80 tisíc domácností bez elektřiny — Výluka vysílače Vimperk – Mařský vrch

                              16. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 13. září
                              Stopáž26 minut

                              13. září

                              Extrémní srážky, na několika místech i stoletá voda — Česko se připravuje na povodně — Meteorologové během dopoledne rozšířili výstrahu — Opatření v Praze a středních Čechách — Pomoc dobrovolných hasičů — Situace v povodí Labe — Komplikace při opravě mostu přez Jizeru — Povodňová situace na jihu Čech — Vodu regulují i rybáři — Povodňová situace na Vysočině — První sníh leží na hřebenech Krkonoš — Silničáři v pohotovosti — ČD vrací peníze za zrušené jízdenky — Hasiči vyzvali občany, aby se na ně neobraceli s žádostmi o pytle s pískem — Další šíření katarální horečky ovcí — Demoliční čety v Drážďanech strhly poškozenou část mostu Carolabrücke — I přes vydatný déšť začal veletrh Zahrada Čech — Nové album Vladimíra Mišíka

                              13. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 12. září
                              Stopáž26 minut

                              12. září

                              Protipovodňová opatření v Libereckém kraji — Starosti na řece Novohradce — Obce na Plzeňsku se připravují na povodně — Obavy za zápav v Bechyni — Rušení společenských akcí — Policie kontrolovala řidiče na východě Čech — Odstávka elektřiny z chvaletické elektrárny — Zahájení topné sezony — Od září se v Česku nesmí používat neekologické kotle — Protipovodňová opatření u Vltavy — V Česku hrozí extrémní srážky a povodně — První sníh na horách — Spor o stavbu bytového komplexu v Praze — 10 let manětínské oblasti tmavé oblohy

                              12. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 11. září
                              Stopáž26 minut

                              11. září

                              V Česku hrozí extrémní srážky — Rušení společenských akcí kvůli počasí — Protipovodňová opatření na Vysočině — Opatření proti vydatným dešťům — Zřícení části mostu v Drážďanech — Další obžalovaní v kauze Dozimetr — Zahájení topné sezony — Rozšíření parkovišť pro kamiony na D1 — Srážka vlaku a dodávky na trase do Vídně — Přístup lékařů do registru zbraní — Předvolební debata o Ústeckém kraji — V Česku vrcholí sklizeň hroznů — Majetkový úřad zrušil aukci zámku Štiřín — Příčina vzniku požáru v Pastvinách objasněna — Jičín, město pohádky — Přípravy na výstavu korunovačních klenotů

                              11. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 10. září
                              Stopáž26 minut

                              10. září

                              Do škol přišly další výhružné e-maily — Jak s dětmi mluvit o traumatických událostech — Obvinili konkurzního správce Tiby — Narovnání serpentin nad Bečovem nad Teplou se protáhne — Zpozdí se i oprava Barrandovského mostu — Meziroční inflace zůstala v srpnu na 2,2 % — Výrobcům lihovin klesá prodej — Češi dál nakupují v Polsku — Projekt nového bazénu v Českém Krumlově — Předvolební debata o Plzeňském kraji — Rozsudek za smrt na ferratách — Policie hledá svědky nebezpečné honičky v Brně — Lepší ochrana vlaků proti sprejerům — Přibývá žen bez domova — Výstraha před nebezpečným počasím — Lidé s infocenter pomáhají obnovit mokřady na Šumavě — Tachov vítá Davida Kratochvíla

                              10. 9. 2024 na ČT1
                              Události v regionech (Praha) - 9. září
                              Stopáž25 minut

                              9. září

                              Obchvat Jaroměře funguje — Rychlejší spojení Českým rájem dnes projednají v Turnově — Další výskyt katarální horečky ovcí — Stanovení ochranného pásma — Chemička u Litvínova znovu v provozu — Nábojnice z druhé světové války zapříčinily požár v Městečku Trnávka — Marek Hrabáč rezignoval na funkci radního a zastupitele Ústeckého kraje — Předvolební debata o Plzeňském kraji — Nehoda na D3 zablokovala dopravu — Na Kladensku vykolejil vlak — Stoupající hladina potoka Melounka — Prudké ochlazení a děšť — Vyšetřování požáru v krumlovském bazénu — Požár haly s textilem v Boskovicích — Posílení prevence před rozsáhlými požáry — V Libereckém kraji jezdí taxibus — Obnova staré synagogy ve Velkém Meziříčí potrvá ještě dva roky — Litomyšl je 25 let v UNESCO

                              9. 9. 2024 na ČT1

                              Napište nám