26 minut

22. června 2021

Část: Pomoc spolužákovi

Obsah dílu

Headlines — Likvidace škod po deštích — Energetici evidovali přes 15 tisíc domácností bez elektřiny — Některé obce byly bez elektřiny — Úhrny srážek — Pod viaduktem v Pelhřimově ve vodě uvízlo několik aut — Výstraha ČHMÚ — Česko opět zasáhnou silné bouřky — Začala poslední etapa oprav nádraží — Spor o dodávky tepla pokračuje — Bouřlivá debata kvůli obchodnímu centru — Dětská psychiatrická nemocnice Opařany v ohrožení — Karlovy Vary chtějí koupit ubytovnu — Karlovy Vary chtějí koupit ubytovnu — Vodohospodáři likvidují černé stavby na Orlíku — Vodohospodáři likvidují černé stavby na Orlíku — Černé stavby u koupaliště Pisník na Přerovsku — Černé stavby u koupaliště Pisník na Přerovsku — Koupání na černo ve středních Čechách — Koupání na černo ve středních Čechách — Pomoc spolužákovi — Památky a historické město roku 2020 — V Liberci odstartoval jubilejní 20. ročník Mezinárodního festivalu animovaného filmu Anifilm

Části dílu

00:15
Headlines
    Přehled zpráv
    01:07
    Likvidace škod po deštích
      Tropické počasí v Česku vystřídaly bouřky. Silný déšť zaplavoval sklepy a silnice, vítr lámal větve i celé stromy. Hasiči vyjížděli ke stovkám takových událostí.
      03:20
      Energetici evidovali přes 15 tisíc domácností bez elektřiny
        Větrem ulomené větve a stromy v bouřkách trhaly dráty vysokého napětí. Někde zase přívalové deště zatopily trafostanice. K 7. hodině ranní energetici evidovali přes 15 tisíc domácností bez elektřiny.
        03:27
        Některé obce byly bez elektřiny
          Bouchání, blesky a trvalo to tak hodinku, bylo slyšet rány a déšť. Hned od rána řešili energetici závady na vedení vysokého napětí.
          04:56
          Úhrny srážek
            Nejvíc vody v bouřkách v noci na dnešek, během rána a dopoledne spadlo na Šumavě - v okolí Železné Rudy to bylo přes 75 milimetrů, v Prášilech a v Kašperských Horách pak skoro 70 litrů na metr čtvereční.
            05:38
            Pod viaduktem v Pelhřimově ve vodě uvízlo několik aut
              Viadukt známější než krematorium nebo přírodní koupaliště bez nutnosti testu. I tak zněly komentáře pod příspěvkem na Facebooku, který upozorňoval na auta uvíznutá pod železničním mostem na hlavním tahu z Pelhřimova do Jindřichova Hradce.
              06:53
              Výstraha ČHMÚ
                Bouřky v Česku hrozí i dál - taky dnes v noci a zítra ráno. Hydrometeorologický ústav už před nimi vydal výstrahu. Podle předpovědi by bouřky už zvečera mohly postupovat přes severovýchod státu.
                07:20
                Česko opět zasáhnou silné bouřky
                  Pozor by si měli dát lidé nejen na Vysočině na bouřky, přívalový déšť a silný vítr. Ta výstraha platí na celou noc - od 22 hodin do 5 ráno. Nárazy větru mohou dosahovat rychlosti až 70 kilometrů za hodinu. To znamená jediné, uklidit volně uložené věci židle, slunečníky, květináče, lehátka a další nábytek.
                  09:21
                  Začala poslední etapa oprav nádraží
                    Opravy hlavního vlakového nádraží v Plzni vstupují do závěrečné fáze - jde o největší probíhající železniční stavbu v Česku. Její celkové náklady se pohybují kolem 7 miliard korun.
                    10:49
                    Spor o dodávky tepla pokračuje
                      Spory i naschvály kolem dodávek tepla pro strakonické sídliště Šumavská na pokračování. Tentokrát se to týká dodávek teplé vody. Strakonická teplárna přerušila dodávky firmě Energo, která zásobuje přes 250 bytů.
                      11:17
                      Bouřlivá debata kvůli obchodnímu centru
                        Městské zastupitelstvo v Žamberku na Orlickoústecku rozhoduje, jestli změnit územní plán a tím umožnit výstavbu obchodní centra. Debata o tom se v městě i přímo v zastupitelstvu vede bouřlivá.
                        13:39
                        Dětská psychiatrická nemocnice Opařany v ohrožení
                          Dětské psychiatrické nemocnici v Opařanech na Táborsku hrozí, že skončí. Toto největší specializované zařízení pro děti v republice dlouhodobě postrádá kvalifikované lékaře. Pacientů přitom přibývá - během uplynulého roku i kvůli pandemii.
                          15:52
                          Karlovy Vary chtějí koupit ubytovnu
                            Zastupitelé v Karlových Varech dnes rozhodli o koupi problematické ubytovny nedaleko centra města. Bydlí v ní sociálně slabší lidé a na jejich chování si stěžují obyvatelé okolních domů.
                            16:35
                            Karlovy Vary chtějí koupit ubytovnu
                              Město plánuje budovu společně s pozemky odkoupit za přibližně 75 miliónů korun. Kvůli ceně si nechalo vypracovat dva odhady, které se od sebe liší v řádech stovek tisíc korun.
                              17:50
                              Vodohospodáři likvidují černé stavby na Orlíku
                                Pracovníci Povodí Vltavy začali odstraňovat černé stavby na březích orlické přehrady. Takto u vody "na černo", bez povolení si různé přístřešky, provizorní chaty i třeba nábytek z palet lidi staví i jinde po Česku.
                                19:19
                                Vodohospodáři likvidují černé stavby na Orlíku
                                  Likvidace nelegálních staveb, které si lidé montují a tráví v nich volný čas.
                                  20:41
                                  Černé stavby u koupaliště Pisník na Přerovsku
                                    V Mělicích na Přeloučsku se ani po několika letech nepodařilo vyřešit problém drobných staveb, které vznikají kolem přírodního koupaliště Písník bez stavebního povolení. Přístavby, latríny, plechové ploty tam stojí dál. Místní si stěžují, že kvůli některým stavbám ztratili přístup k vodní ploše.
                                    21:10
                                    Černé stavby u koupaliště Pisník na Přerovsku
                                      Úřadům se podařilo již čtyři stavby odstranit. Další ale vznikají. Problémem je, že stavby a příslušné pozemky mnohdy nejsou ve vlastnictví jedné a téže osoby.
                                      21:23
                                      Koupání na černo ve středních Čechách
                                        U vody zůstaneme, ale podíváme se do míst, kam jdou lidé sice jen na krátkou dobu, zato i přes zákaz a nebezpečí úrazu. Lidé v těchto horkých dnech často hledají na koupání nebo kempování místa, kde to není povolené.
                                        21:30
                                        Koupání na černo ve středních Čechách
                                          Kvůli fotce riskují pokutu až 15 tisíc korun. Lom Velká Amerika. Podél vede turistická trasa, přímo dolů k jezeru se ale nesmí. Přesto to každoročně zkusí desítky výletníků.
                                          22:20
                                          Pomoc spolužákovi
                                            Žáci v Jeníkovské škole se složili na notebook pro staršího spolužáka. Charitativní den ve škole jim vynesl téměř 10 tisíc korun.
                                            24:15
                                            Památky a historické město roku 2020
                                              V pražském Národním muzeu byly dopoledne předány ceny v soutěži Památka roku. V kategorii menších obnov zvítězila opravená bašta u evangelického kostela v Čáslavi.
                                              24:48
                                              V Liberci odstartoval jubilejní 20. ročník Mezinárodního festivalu animovaného filmu Anifilm
                                                Nejvýznamnější akce svého druhu ve střední Evropě potrvá do neděle 27. června. Na severu Čech se Anifilm koná teprve podruhé, do Liberce se přestěhoval po osmnácti letech z Třeboně.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž26 minut
                                                Další díl
                                                23. června 2021

                                                Přehled dílů

                                                 
                                                Stopáž25 minut

                                                19. dubna

                                                Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

                                                19. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž25 minut

                                                18. dubna

                                                Zastávky autobusů PID pouze na znamení — Zastávky na znamení v Praze — Loterie o startovací byty v Pardubicích — Výhodnější bydlení pro klíčové profese — Nehoda školního autobusu na Příbramsku — Soud zahájil insolvenční řízení s Kovosvitem — První společenství obcí v Česku — Oprava serpentin u Bečova nad Teplou — Komplikace rozvoje zázemí u jezera Most — Budoucnost strahovského stadionu — Automatické metro — Historickým městem roku 2023 je Žatec — Obce na Berounsku proti stavbě železničního tunelu — Opatovická elektrárna roztočila novou turbínu — Dotace na výměnu starého kotle — Plot na cestě k poutnímu místu u Tábora

                                                18. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž25 minut

                                                17. dubna

                                                Distribuce vakcín proti černému kašli — Vakcíny proti černému kašli — Nové veřejné přístaviště v Davli — Nácvik záchrany lidí ve výškách — Část zaměstnanců Kovosvitu nedostala výplatu — Podoba nové lanovky na Ještěd — Proměna pražského náměstí Interbrigády — Svazky stejnopohlavních párů — Šestiletý trest za smrt novorozence — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Lávka přes koridor v Pardubicích zůstane zavřená — Místní proti úložišti jaderného odpadu — V Karlových Varech plánují parkovací dům — Soud v kauze obcházení sankcí proti Rusku — Česká školní inspekce znovu k šikaně v Blovicích — V Česku vznikne vlčí zásahový tým — Pěstitelé se obávají mrazivých teplot — Záchranářem od štěněte

                                                17. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž26 minut

                                                16. dubna

                                                Změny v zákoně pro výstavbu elektráren — Podíl vodní energie na výrobě eletřiny — Výjezdy hasičů kvůli větru — Na Šumavu se dnes vrátilo zimní počasí — ODS už není součástí liberecké koalice — Výbava policistů pro poskytnutí privní pomoci — Sklizeň chřestu začala o dva týdny dřív — Začaly přijímací zkoušky na víceletá gymnázia — O budoucnosti kasin v Chrášťanech rozhodne referendum — Třídění tuků a olejů v Plzni nezdomácnělo — Obnova lesů v Hlinsku — Tapiserie potřebuje zručnost restaurátorek — Finále Play off Tipsport extraligy — Problémy s bobřími hrázemi

                                                16. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž26 minut

                                                15. dubna

                                                Přeočkování proti černému kašli pro zdravotníky — Nedostupné léky — Plánované opravy dopravní infrastruktury v Praze — Petr Židek rezignoval na své funkce — Regulace hazardu v Praze — Obyvatelé Chrášťan proti hazardu v obci — Brutální případ utýrání muže u soudu — Bezpečnostní opatření v historickém dole Jeroným — O šest dalších větrných elektráren chce soukromý investor rozšířit větrný park u Hrádku nad Nisou — Vodáci si letos na řekách za služby připlatí — Výcvik vodáků na řece Úpě — Rekordně vysoké teploty vystřídalo prudké ochlazení — Kostel v Moravské Třebové ničí červotoč — Vysazování ryb před začátkem sezony — Vypouštění ryb do řeky Bíliny — Výluka vysílače Praha-Cukrák

                                                15. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž26 minut

                                                12. dubna

                                                Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zájem o studium na středních školách — Obvinění v liberecké kauze — Pátrání po ozbrojených útočnících — Město chce navýšit kapacitu Alžbětiných lázní — Problémy s parkováním před FN Pzeň — Výluka Jaroměř-Trutnov — Nehody na železnici — Utajený vývoz suti do obecního lesa — Těžba lithia na Žďársku — Z bývalé věznice vznikne muzeum — Roste zájem o samoobslužné prodejny — Přípravy na inauguraci nového arcibiskupa — V pražské zoo se narodilo mládě gorily — Rekordní sezona v pražské zoo — Rozmach ochotnického divadla

                                                12. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž25 minut

                                                11. dubna

                                                Česká pošta snížila svou ztrátu — České poště chybí doručovatelé — Kauza kontaminace azbestem v Milovicích — Vyšší daň pro vybrané lokality v Ústí nad Labem — Kauza spojená s libereckým magistrátem — Nácvik zásahu na Univerzitě Pardubice — Snížený trest za výrobu a prodej marihuany — Mladistvý recidivista — Řidiči nerespektují omezení v rizikovém úseku — Přípravné utkání na MS v hokeji Česko - Němeceko — Vypouštění lososů do řeky Kamenice — O nový parkovací dům není velký zájem — Památky roku 2023

                                                11. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž26 minut

                                                10. dubna

                                                ŘSD posouvá termín na rozšíření parkoviště u D1 — Bezpečnostní akce na železnici — Nový železniční most na Orlíku — Sedm obviněných po zásahu na liberecké radnici — Vyšetřování nehody se 7 zraněnými — Řidič ujížděl policii v Praze — Obnovení pátrání po ženě na Broumovsku — Očkování těhotných proti černému kašli — Startovací byty v Hradci Králové — Ledenice přišly o dotaci na modernizaci školy — Soud o výbuchu muničního skladu — Muž napadl seniorku — Rekordní dotace pro dobrovolné hasiče — Nový záchranný člun na jezeře Medard — Výstava Všechny krásy Prahy

                                                10. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž25 minut

                                                9. dubna

                                                Nezaměstnanost mírně klesla — Stavba bytů v útlumu — Řidič srazil 7 lidí v Polici nad Metují — Zastupitel se musí omluvit hejtmance — Další využití Kozí dráhy — Nové vlaky na železnici — Srážka vlaku a bagru v Krči — Zásah kriminalistů na liberecekém magistrátu — Demolice největší černé stavby v Plzni — Domácí chov exotických zvířat v Česku — Mládě ketupy Pelovy v pražské zoo — Speciální hasičský vůz s dronem — Revitalizace Povltavské promenády — Hasiči už zasahovali u 650 požárů v přírodě — Brzký nástup škůdců — Rekonstrukce letohrádku Bellarie

                                                9. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž25 minut

                                                8. dubna

                                                Práce na silnici působí komplikace turistům — Stavba obchvatu Žiželic — Demolice mostu v Chýnově na Táborsku — Dohra sobotní blokády mostu Legií v Praze — Únik čpavku v Praze 6 — Dětské ambulance při nemocnicích na Vysočině — Šíření černého kašle — Bezpečnostní opatření během MS v hokeji — Přípravy na MS v hokeji — Úzkokolejka terčem vandalů — Stavba dálnice D35 — Využití umělé inteligence pro učitele — Radnice řeší rozvoj Mostu a Litvínova — Oprava Samsonovy kašny — Demolice "skleněného pekla" v Plzni — V Česku padaly teplotní rekodry — Frézování sněhu na cestě k Luční boudě

                                                8. 4. 2024 na ČT1

                                                Napište nám