26 minut

19. května 2021

Část: Hokej na Staroměstském náměstí nebude

Obsah dílu

Headlines — Kontroly předzahrádek restaurací — Kontroly předzahrádek restaurací v dalších krajích — Testy zdarma — Cestování do okolních zemí — Rakousko se otevírá turistům — Cestování na Slovensko a do Německa — Cestování do Polska — Hokej na Staroměstském náměstí nebude — Šumavská Železná Ruda začala čelit bytové krizi — Opilá řidička ujížděla policii — Nemocnice obnovily návštěvy — Očkovací centrum v Táboře se přestěhovalo — Nezájem o očkování — Národní knihovna zůstává zavřená — Horským střediskům chybí brigádníci a často i stálí zaměstnanci — Nová technologie na separaci plastů — Bulánci 2.0 — Nábytek ze dřeva vánočního stromu

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:58
    Kontroly předzahrádek restaurací
      Třetí den po znovuotevření restauračních zahrádek začali hygienici ve Zlíně s kontrolami nařízených opatření. Naopak plzeňská hygienická stanice s plošnými kontrolami zatím nepočítá.
      03:00
      Kontroly předzahrádek restaurací v dalších krajích
        Velké kontroly předzahrádek restaurací a barů zatím hygienici ve většině měst neplánují. Bylo by to personálně náročné.
        04:07
        Testy zdarma
          Dostupnější testování během letních měsíců. Stát by pojištěncům mohl hradit dva PCR nebo antigenní testy měsíčně.
          04:33
          Cestování do okolních zemí
            Povinné testování zajímá třeba ty, kteří nejsou očkovaní a chtějí vyrazit na dovolenou do zahraničí. Situaci v okolních zemích sledují naši redaktoři
            06:37
            Rakousko se otevírá turistům
              Po pěti měsících se otevírá turistům Rakousko. Novinkou je tamní zrušení karantény. I nadále je ale třeba mít s sebou potřebné dokumenty.
              07:52
              Cestování na Slovensko a do Německa
                Slovensko by o umožnění neomezeného vstupu Čechů s 22 dny po první dávce očkování mělo rozhodnout příští týden. Minimálně do té doby tak stále platí, že se lidé přijíždějící z Česka na Slovensko musí registrovat přes webový formulář, povinná je také domácí karanténa a PCR test. Německo to má podobně. Teď se musí lidé, kteří v posledních 10 dnech pobývali v Česku, zaregistrovat při příjezdu, předložit negativní test a nastoupit do karantény. Krátkodobé návštěvy jsou ovšem jednodušší.
                09:01
                Cestování do Polska
                  Do sousedního Polska mohou Češi jenom s negativním testem na covid. Kontrolují ho hlídky pohraniční stráže a policie, ovšem jen namátkou. Složitější to je při cestě zpátky. Všichni musí vyplnit příjezdový formulář. Test nemusí mít a do karantény nejdou ale jen TI naočkovaní v Česku.
                  09:45
                  Hokej na Staroměstském náměstí nebude
                    Praha letos nebude pořádat hromadné sledování světového šampionátu v hokeji na velkoplošných obrazovkách. Lidé budou moci utkání sledovat pouze v Riegrových sadech.
                    10:10
                    Šumavská Železná Ruda začala čelit bytové krizi
                      Ceny nemovitostí už se vyšplhaly na cenu, která je pro běžné lidi nedosažitelná. Stálí obyvatelé se často bytů zbavují kvůli tomu, že v sousedním městě postaví mnohem levněji rodinný dům. Radnice proto chystá výstavbu nájemních bytů. Poptávka ale i tak možnosti radnice dvojnásobně překračuje.
                      12:16
                      Opilá řidička ujížděla policii
                        Řidička s více než dvěma a půl promile alkoholu v krvi ujížděla v černém superbu policistům v Praze. Nejprve nedobrzdila na semaforech a narazila do auta před sebou a z místa začala ujíždět. Zastavily ji až o několik ulic dál.
                        12:59
                        Nemocnice obnovily návštěvy
                          Většina nemocnic obnovila ode dneška návštěvy. Až na výjimky můžou lidé za hospitalizovanými přijít dvakrát týdně. Některé nemocnice ale omezují také dobu návštěv a počet zúčastněných.
                          15:04
                          Očkovací centrum v Táboře se přestěhovalo
                            Zimní stadion vyměnili za tělocvičnu. Očkovací centrum v Táboře se přestěhovalo na menší plochu. Kapacitu naočkovaných lidí za den tu ale chtějí zachovat. Na stadion se tak budou moci vrátit hokejisté a krasobruslařky.
                            16:54
                            Nezájem o očkování
                              Velká očkovací centra v Ústeckém kraji hlásí nezájem o vakcinaci proti koronaviru. Lidí chodí čím dál tím míň. A nikdo neumí vysvětlit čím to je. Přitom vakcín už má region dostatek. Zároveň je i pravidelně zásobovaný.
                              18:48
                              Národní knihovna zůstává zavřená
                                Národní knihovna zůstane kvůli kybernetickému útoku zavřená. O opětovném otevření bude informovat na sociálních sítích. Čtenáři teď můžou využít pouze některé online služby a digitální knihovny.
                                19:12
                                Horským střediskům chybí brigádníci a často i stálí zaměstnanci
                                  Hlavně na odbornější práce. Letní sezona sice nevyžaduje tolik sezonních pracovníků jako v zimě, velké areály postrádají často třeba elektrikáře nebo automechaniky. Střediska se po rozvolnění už naplno rozjela. Zatím většinou jen o víkendu. Ve všední dny je zatím turistů málo.
                                  20:37
                                  Nová technologie na separaci plastů
                                    Nucená opatření kvůli covidu-19 s sebou přinesla také nárůst plastového odpadu. Aby se z plastového odpadu mohla stát surovina k dalšímu zpracování, je nutné jeho kvalitní vytřídění. S novou technologií, která dokáže separovat všechny druhy plastu, přišli vědci ze Západočeské univerzity v Plzni.
                                    22:29
                                    Bulánci 2.0
                                      Kultovní česká videohra Bulánci se dočká nové verze. Vývojáři chtěli přes takzvaný start-upový portál vybrat od fanoušků na výrobu půl milionu korun. Za tři dny je však podpořilo více než 3 tisíce lidí, kteří poslali přes 3 miliony korun. Studio tak slibuje řadu novinek a vylepšení. Vydat novou hru plánuje během příštího roku.
                                      23:00
                                      Nábytek ze dřeva vánočního stromu
                                        Domov pro seniory v pražských Malešicích dostal nový nábytek. Jeho dřevo pochází z vánočního stromu, který stál ještě loni na pražském Staroměstském náměstí. Na výrobě nábytku se podíleli učni z nedaleké školy.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        20. května 2021

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž26 minut

                                        16. května

                                        16. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        15. května

                                        Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                                        15. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        14. května

                                        Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                                        14. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        13. května

                                        Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                                        13. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        10. května

                                        V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                                        10. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        9. května

                                        Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                                        9. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        7. května

                                        7. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        6. května

                                        Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                                        6. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        3. května

                                        Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                                        3. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        2. května

                                        Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                                        2. 5. 2024 na ČT1

                                        Napište nám