ČT nemá práva k poskytování obsahu online
Dobrá rada nad zlato
19. září 2009
Obsah dílu
Suchomilné pokojové rostliny — Chování kanárů — Měsíčková mast — Grily — Zelené hnojení — Pěstování mimózy — Krůtí rolka se špekovými nočky a jalovcovou omáčkou
Části dílu
01:42
Škola květin
Kdo má v oblibě suchomilné pokojové rostliny, jistě uvítá, že právě o nich hovoří ve Škole květin ing. Jiří Savinec s RNDr. Evou Smržovou z Botanické zahrady v Tróji. Jak na to, aby nám kvetla crassula ovata, kterou všichni známe spíše pod názvem tlustice? Jak vypadá crassula arborescens a jak se pěstuje? Z jakých druhů si můžeme udělat doma bonsaje? Právě na tyto otázky uslyšíte ve Škole květin odpovědi.
04:07
Chovatelství
V současnosti některé byty nemají daleko k malé zoologické zahradě. Najde se v nich různá drobná i větší havěť, ale proti minulým dobám dnes ve většině domácností chybí dříve tolik oblíbená klec s kanárkem. V rubrice Chovatelství zaměřila Jiřina Bohdalová pozornost na tyto krásné ptáčky. Jakého kanárka si koupit, když chceme, aby zpíval? Jak se o kanáry starat a čím je krmit - to nám poradí chovatel Miroslav Novák.
07:10
Jarmark rad
V Jarmarku rad nalezneme výbornou radu paní Ceplechové z Písku, která ví, jak na to, když se chceme pomocí doma připravené měsíčkové masti vypořádat s nepříjemným kožním problémem akné, s opruzeninami, s bolestmi křečových žil či revmatických kloubů. Ale i další téma v Jarmarku rad je zajímavé. Příznivci grilování se od pan Pštrose dozvědí, které grily jsou nejlepší.
08:40
Dobrá rada
10:09
Zelené hnojení
Martin Káš vysvětlí, jak prospěšné je "zelené hnojení", k čemu je dobré vypěstovat si meziplodiny, jako jsou hořčice, svazenka či pohanka. Dozvíme se, jak a kdy se zelené hnojení má zarývat do země.
13:18
Mimóza
Vladimír Krejčíř nás seznámí s pěstováním mimózy (acacia armata) v našich podmínkách. Upozorní také na to, že mimózu můžeme vytvarovávat do keříků a stromečků, protože může vyrůst až do výšky více jak dvou metrů.
14:49
Hit týdne
Rubrika Hit týdne je tentokrát o vaření, a to o trochu náročnějším vaření. Jiřina Bohdalová s kuchařským mistrem Rudolfem Jurigou připravují opravdovou pochoutku - krůtí rolku s čerstvou bazalkou a mozarellou, k tomu špekové noky z odpalovaného těsta s výbornou smetanovou omáčkou s jalovcem.
22:36
Listárna
23:28
Soutěž
Aby váš kanárek zpíval, musí to být…
a) sameček
b) samička
c) musejí být oba v páru pohromadě
a) sameček
b) samička
c) musejí být oba v páru pohromadě
ČT nemá práva pro internet
Stopáž27 minut
3. října 2009
Přehled dílů
Omlouváme se, tento pořad momentálně nemá žádné přehratelné díly.