Kryštof Hádek - Oskar

Nejmladší ze tří synů dokumentaristky Jany Hádkové (starší bratr Matěj je také herec) se objevil před kamerou v menších rolích už jako dítě. Proslavil se jednou ze dvou hlavních rolí – pilota Vojtíška – ve snímku režiséra Jana Svěráka Tmavomodrý svět (2001). Studoval státní konzervatoř, kterou nedokončil, rok a půl studoval herectví v Anglii na dramatické škole LAMDA. Objevil se v televizních filmech Černý slzy (2002), seriálu Přízraky mezi námi (2000), malou roli měl ve snímku Výlet (režie Alice Neklid, 2002). V Praze ho můžeme vidět především na jevišti divadla Rokoko (After Dinner, Libertin, Rychlé šípy 2, Don Juan, Bratři lví srdce, Blasted) a hostuje také ve Švandově divadle.

Jak byste charakterizoval postavu Oskara?
Oskar je takový obyčejný kluk, který se trochu hledá. Změní svůj život, ale ta jeho změna je jenom taková vnějšková, což si naštěstí uvědomí a zase se vrátí k tomu, jaký doopravdy je.

Máte něco společného?
My toho moc společnýho nemáme, Oskar a já, maximálně pár těch uhrů a mastný vlasy.

Váš hrdina Oskar je fanatik do počítačů. A co vy?
Používám internet, ale počítač nevlastním, takže jsem odkázaný na internetové kavárny. Nejsem ani odpůrce počítačových her, pokud u toho člověk netráví celé dny. Občas si taky zahraju. Je to odreagování.

Jak probíhalo natáčení?
Mě to natáčení celkem bavilo, akorát občas to bylo trochu hektický, protože scén bylo hodně a času málo, takže se to muselo stihnout. Zpočátku jsme některé věci vypiplávali, jeli třeba jednu scénu osmkrát, ke konci už se to muselo stihnout natřikrát.

Jak se vám pracovalo s kolegy, kteří měli zkušenosti třeba jen ze soutěže Superstar?
Já jsem to bral tak, že své role dostali z nějakého důvodu a jestli někdo byl nebo nebyl v SuperStar jsem neřešil. Mě spíš trochu mrzelo, že jsme neměli možnost se například s Tomášem Löblem poznat už nějaký čas před natáčením, myslím, že by to těm postavám prospělo. Takhle jsme se vlastně poznávali až v průběhu natáčení na place. Ale asi před tím nebyl čas.