Vítězové projektu Regionální potravina z Olomouckého kraje. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Arcidiecézní muzeum v Olomouci otevírá své brány a zve k nahlédnutí do unikátních prostor, kde nacházíme vzácné historické artefakty od doby románské až po barokní. Výjimečně zdařilé propojení minulosti a dneška stojí, až nám to doba umožní, za zhlédnutí. Víte, že Arcidiecézní muzeum Olomouc je první památkou v České republice, která získala prestižní onačení „Evropské dědictví“? Samozřejmě se dostaneme i k vaření. V tradiční moravské restauraci v samotném srdci města představí producenti a výherci projektu Regionální potravina sýr Roztomilák, který patří mezi typy parmezánského sýru, dva roky vyzrávajícího. Teprve poté chutná tak, jak má. Ondra uvaří domácí „roztomilé špecle“ s vypečenou slaninou, špenátem a tímto lahodným sýrem. Farmářský pšeničný kváskový pecen s dokřupava vypečenou kůrkou z Hranic na Moravě bude základem pro otevřený sendvič s pikantním tvarohem, nakládanou zeleninou a uzeným hovězím jazykem.

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2020
 ST HD