Jak si připravit výborný a oku lahodící oběd do krabičky s sebou. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Tak to tady ještě nebylo! Podívejme se, jak jednotlivá minijídla sladit a úhledně poskládat do jedné krabičky tak, aby lahodila oku a mohli jsme ochutnávat z krásně poskládané mozaiky! Na první pohled vás může zarazit, že taková porce vás nemůže nasytit. Ovšem to je omyl! Suroviny i ochucení jsou tak promyšlené, že v jedné krabičce najdeme plnohodnotný oběd. Inspirace přišla z Japonska. Obentó je japonské jídlo v krabičce, nejčastěji oběd. Obentó je dnes každodenní součástí života Japonců a jednotlivé ingredience jsou ochucené tak, aby chutnaly i studené. Má svá pravidla, o kterých si povíme více. Pojďme se společně inspirovat a nachystejme si svoji krabičku „s sebou“ podle chuti: sýrovou, masovou či s pěnou z uzené ryby.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2020
 P ST HD