Sladká jídla 3x jinak. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Víte, že je pečení v Česku velmi oblíbenou kuchařskou zálibou? Proto opět přicházíme se třemi různými tipy na sladké dezerty. Babiččiny vdolky by mohly být dokonce i sladkým hlavním pokrmem! Přesně tak, jak je podávaly naše babičky. Po bramborové polévce často následovala sladká jídla – vdolky, lívance nebo bramborové placky s povidly a mákem či ovocné knedlíky. Divačka paní Hanáková z Prahy nám poslala recept na babiččiny vdolky s parádou. Za poetickým názvem se skrývá prokrojený kynutý vdolek pečený na plotně či tálu, s rozdušenými jablky, tvarohem a zakysanou smetanou.

Čokoládový dort se sušenými švestkami je navíc bezlepkový a obohacený proteinovou náplní ze Šmakouna. Čokoládové dortíky s černým pivem a pivním karamelem a jahodami pocházejí z Itálie, pečou se v jednoporcových mističkách ve vodní lázni v troubě.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2017
 ST HD