Pečeme dvě nestárnoucí lahůdky z dob minulých – galantinu z kuřete a pražský koláč. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Galantina bývala v dobách minulých velmi oblíbenou lahůdkou svátečních stolů, součástí především studených obložených mís. Jedná se vlastně o roládu z drůbežího masa či zvěřiny. Náplně galantin mohou být různé, avšak měly by být vždy dobře ochucené jemným kořením, často s přidáním koňaku či dezertního vína. Podávají se s pikantními brusinkami, chutney či omáčkami. Kluci dnes připraví galantinu z kuřecího masa s husími játry s pomerančovo-vinnou omáčkou. Další dobrůtkou, kterou mnozí znají a mají rádi, je tradiční pražský koláč. Do chutného kynutého těsta s krustou skořicové drobenky, plněného vanilkovým krémem, se každý rád zakousne.

» Navštivte výstavu Retro v Národním muzeu hl. města Prahy

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2016
 P ST HD