Květnová inspirace a vaření s bylinkami, chřestem a jahodami. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Květen, v našich zeměpisných šířkách jeden z nejkrásnějších měsíců v roce, přináší první, na zahrádkách vzrostlé bylinky. Na trzích a pultech obchodů nás láká ve snopečcích vzorně vyrovnaný chřest v bílé i zelené barvě a objevují se i první voňavé jahody dozrálé na sluníčku. Inspirací pro květnové vaření bude lehce pikantní a osvěžující bylinková polévka s kokosovým mlékem, jemně okořeněná chilli a citronovou šťávou. Chutné králičí maso upeče Filip s Ondrou na šalotkách a bílém vínu s do sladka laděnou přílohou – bulgurem s rozinkami. Vlahý tvarohový závin doplní jahodovým coulis s křehkých bílým chřestem.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2015
 P ST HD