Sváteční listopadové pohoštění. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Oslavy mladého vína z ročníkové sklizně si získávají rok od roku větší oblibu. Ano, jsou to svatomartinská vína, kterými si podle tradice můžete poprvé přiťuknout 11. listopadu. Tato vína zrála pouze několik týdnů, a proto se vyznačují lehkou, svěží a ovocitou chutí a nižším obsahem alkoholu. Filip s Ondřejem budou vínka ochutnávat, a protože je se svátkem svatého Martina spojena ještě další gastronomická tradice – pečení husy nebo kachny, budou hned poté pokračovat v kuchyni, aby nachystali slavnostní pokrmy. Menu začne silnou polévkou z pečené kachny s trhaným kachním masem, domácími bylinkovými nudlemi a zeleninou. Jako hlavní chod zavoní svatomartinská husička se zelno-zázvorovou marmeládou, dýňovým ragú a jemným knedlíčkem s vlašskými ořechy.

Recepty v tomto dílu

Stopáž26 minut
Rok výroby 2014
 P ST HD