Výtečná jídla se zelím po celý rok. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Zelí a všechny jeho druhy patří mezi vděčnou, cenově přístupnou zeleninu, která nám skýtá zdroj vitaminů, minerálních látek a stopových prvků. Zelí také nabízí nekonečné kulinářské téma – řadu receptur zpracování zasyrova, vařením i pečením, naslano i nasladko. Tématem vaření budou zelňáky s povidly, pagáče se zelím a rolovaný hovězí krk plněný červeným zelím se švestkovou omáčkou. V dnešní epizodě navštívíme pěstitele zelí a dlouholetého výrobce kysaného zelí na Klatovsku. Ačkoliv s kamerou nemůžeme být u celého procesu od samotného sázeni, přes růst až po sklizeň, alespoň o něm pohovoříme a získáme nové informace od skutečných odborníků.

Recepty v tomto dílu

Stopáž24 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD