Vaříme ze surovin oceněných značkou Regionální potravina. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Při putování pardubickým krajem se opět zaměříme na potraviny oceněné značkou Regionální potravina. Rosické špekáčky skrývají své kouzlo v jednoduché staré receptuře, podle níž se na výrobu používá hovězí a vepřové maso z vlastních chovů. Pak už se jen přidá špek, voda a koření. Špekáčky na pivu budou skvělým předkrmem pro hosty na dostihovém závodišti. Bělostné voňavé žampiony a výtečnou hlívu ústřičnou pěstují manželé Pasekovi v Dolech u Luže. Z jejich hub kluci připraví lahodný tvarohový krém k bramborám na loupačku. V perníkovém království paní Janurové si upečeme medové perníčky s rumem. Oko kamery zachytí výrobu rodinné firmy v plném chodu a věřte, oči vám budou přecházet z barevných perníkových srdcí, chaloupek i rozkošných minidezertů.

O značce Regionální potravina a produktech nejen z Pardubicka si přečtěte více na stránkách projektu a další regionální zajímavosti na stránkách Agro Venkov.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2013
 P ST HD