Kulinářský výlet na monumentální hrad a zámek Horšovský Týn (2011). Režie M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Zveme všechny naše diváky, milovníky dobrého jídla i zapálené turisty na další výlet po krajích českých – na květnovou návštěvu hradu a zámku Horšovský Týn. Původní biskupský hrad byl založen v první polovině 13. století, v 16. století byl pak po požáru přestavěn v monumentální renesanční sídlo. Tato národní kulturní památka patří k nejrozsáhleji zpřístupněným objektům v České republice.

Návštěvníci si mohou dopřát několik prohlídkových tras – hradu, zámku, purkrabství, a nahlédnout tak do příbytků šlechty, měšťanstva i služebnictva v jejích službách. K srdci takového objektu patřilo bezpochyby místo, v němž vznikaly lahodné krmě pro veškeré zámecké osazenstvo. Využijeme krásně zrekonstruované dobové kuchyně a s Filipem a Ondrou uvaříme silný hovězí vývar s houbami, vepřové závitky se sardelovou nádivkou, staročeské smažené kuře a kroupový dort. V dohledné době se můžeme těšit na další kulinářsko-turistické výlety po moravských hradech.

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2011
 ST HD