Pochoutky ze sladkovodních ryb. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Kulinářské cesty zavedly štáb Kluků v akci do místa kousek nedaleko od Litomyšle, do města Lanškrouna. Vzhledem k tomu, že se i tato oblast nedaleko pomyslné zemské hranice mezi Čechami a Moravou může pochlubit četnými rybníky, podávat se budou lahodně připravené české sladkovodní ryby. Jejich kuchyňské zpracování se bude odehrávat na místě ne tak ledajakém. Pozvání jsme přijali z lanškrounské fary i od paní starostky. A tak v době předvelikonoční budou kluci chystat rybí lahůdky z litomyšlského kapra a štiky. Těšme se na huspeninu, kapra na šalvěji, zelenině i štiku protýkanou voňavou gazdovskou slaninou. Najdeme si čas i na setkání s milými hosty, farářem Zbigniewem Czendlikem, Ladislavem Špačkem a dalšími. V době našeho natáčení totiž v Lanškrouně točila i brněnská ČT pořad Uchem jehly. Určitě se máte, milí diváci, na co těšit.

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2011
 P ST HD