Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Krasavice dýně, tykve, nebo chcete-li turecké zelí, jsou krásné, zářivé plody podzimní zeleniny, které by neměly chybět v naší kuchyni - nejprve jako okrasa, poté jako surovina a přísada lahodných jídel. V kuchyni s nimi můžeme vyvádět psí kusy, protože se dají připravit všemožnými způsoby a chutnají upravené nasladko i naslano. K tomu všemu se pod jejich tuhou slupkou skrývá dužina a semínka oplývající slušnou dávkou vitamínů, minerálů, stopových prvků a nenasycených mastných kyselin. Na jaké pokrmy se můžete těšit tentokrát? Na výtečnou dýňovou polévku, pečenou krůtu s dýňovým pyré a kaštany a na lahodný dýňový "cheesecake". A nezapomeňme, že archeologické výzkumy dokládají pěstování dýní už v době 4500 let před naším letopočtem v místech Střední a Jižní Ameriky. Správně skladovaná dýně vám vydrží až do jara. Tedy - myslete na dýně!

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2010
 P ST HD