Chutě a vůně thajské kuchyně. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Thajská oblast Zlatého trojúhelníku, rozprostírající se severně od metropole Chiang Mai v horách, obklopená hranicemi Laosu a Barmy, byla kdysi známá jako lokalita pro pěstování opia. Od roku 1969 tu však nachází uplatnění Královský projekt na rozsáhlou podporu zemědělství, a tak se v těchto ideálních klimatických podmínkách namísto opia pěstuje a zpracovává ovoce, zelenina, bylinky, obiloviny, čaj i káva. Doslova mezi záhony květin, skleníky a ovocnými sady Kluci v akci s místními šéfkuchaři nabídnou tradiční speciality – chilli pastu s vepřovým masem, polévku liang, zelené kari s kuřecím masem a smaženou rýži s krevetami.

Recepty v tomto dílu

Stopáž21 minut
Rok výroby 2008
 P ST