Saláty
Letní salát s karamelizovanými jablky, pampeliškou a ovčím sýrem
4 porce
3 jablka
40 g cukru
30 ml jablečného octa
30 ml rostlinného oleje
30 g medu
60 g ovčího sýru
300 g lístků pampelišek
sůl
na ozdobu
jedlé kvítky (např. sedmikrásky)
Jablka rozkrájíme na osminky a ¾ množství zkaramelizujeme s krupicovým cukrem.
Jablečný ocet vymícháme spolu s olejem a medem v hladkou emulzi a dochutíme solí.
Zbylou čtvrtinu jablek nakrájíme na tenké plátky, smícháme s listy pampelišek a dochutíme připraveným dresinkem.
Zkaramelizovaná jablka servírujeme na talíř, na ně navršíme ochucený salát z pampelišek. Navrch posypeme plátky sýra a ozdobíme sedmikráskami.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů