Saláty

Letní salát s karamelizovanými jablky, pampeliškou a ovčím sýrem

4 porce

3 jablka
40 g cukru
30 ml jablečného octa
30 ml rostlinného oleje
30 g medu
60 g ovčího sýru
300 g lístků pampelišek
sůl

na ozdobu

jedlé kvítky (např. sedmikrásky)

Jablka rozkrájíme na osminky a ¾ množství zkaramelizujeme s krupicovým cukrem.

Jablečný ocet vymícháme spolu s olejem a medem v hladkou emulzi a dochutíme solí.

Zbylou čtvrtinu jablek nakrájíme na tenké plátky, smícháme s listy pampelišek a dochutíme připraveným dresinkem.

Zkaramelizovaná jablka servírujeme na talíř, na ně navršíme ochucený salát z pampelišek. Navrch posypeme plátky sýra a ozdobíme sedmikráskami.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl