Moučníky a cukroví
Zámecká bábovka
4 vejce
200 g krupicového cukru
100 g oleje
100 g vody
300 g polohrubé mouky
2 čajové lžičky kypřicího prášku
3 polévkové lžíce kakaa
špetka soli
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
Do žloutkové pěny vlijeme a pozvolna vmícháme vodu s olejem, přisypeme mouku s kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a vlijeme do formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto na špejli nelepí, je upečeno.
Ohodnoťte tento recept:
64 hlasů