Moučníky a cukroví

Zámecká bábovka

4 vejce
200 g krupicového cukru
100 g oleje
100 g vody
300 g polohrubé mouky
2 čajové lžičky kypřicího prášku
3 polévkové lžíce kakaa
špetka soli
máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.

Do žloutkové pěny vlijeme a pozvolna vmícháme vodu s olejem, přisypeme mouku s kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.

Polovinu těsta vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.

Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a vlijeme do formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Propečenost vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto na špejli nelepí, je upečeno.

Ohodnoťte tento recept: 

64 hlasů

Další recepty Celý díl