Grilovaný uzený tolstolobik s bramborami a bylinkami


Měšce, v nichž se ukrývá vůně uzené ryby, jsou praktickým jídlem ke grilování. V tomto případě doporučujeme grilovat tučnější druhy ryb, jako je zmiňovaný tolstolobik, sumec, vhodný je i středně tučný kapr.
4 porce
4 podkovy uzeného tolstolobika
600 g vařených brambor ve slupce
snítka čerstvého libečku a petrželky
150 g zakysané smetany
1 citron
50 ml panenského olivového oleje
mletý pepř
sůl
pečicí papír, alobal
chléb
Maso z tolstolobika vykostíme a nakrájíme nebo natrháme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky nasekáme a ve velké míse smícháme s rybím masem, bramborami, zakysanou smetanou, citronovou šťávou, olivovým olejem, mletým pepřem a solí.
Z alobalu a pečicího papíru nastřiháme čtyři čtverce. Na čtverec alobalu položíme čtverec pečicího papíru, do středu poklademe rybí směs a zabalíme do tvaru měšce. Vkládáme na gril a pečeme, resp. prohříváme asi 20 minut. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept: