Kapr pečený na šalvějovém másle s omáčkou a cuketovým rösti


Kaprovi sluší šalvěj, jak jsme se již v našich rybích receptech přesvědčili. Tentokrát budeme péct kapra na šalvějovém másle, doprovodí ho skvělá smetanovo-vinná omáčka a dokřupava smažené cuketové placičky.
4 porce
kapr
200 g másla
čerstvá šalvěj
4 porce kapra
sůl
Na přepuštěném másle na pánvi zlehka prohřejeme natrhané lístky šalvěje, vložíme porce osoleného kapra a opečeme z obou stran dozlatova.
rösti
2 cukety
2 žloutky
hladká mouka podle potřeby
mletý pepř
sůl
máslo na pečení
Cukety nastrouháme nahrubo. Můžeme posolit, nechat pustit vodu, vymačkat, teprve pak přidat trochu mouky, žloutky, pepř a sůl. Z těsta tvarujeme placičky a na másle smažíme dozlatova.
omáčka
2 šalotky
100 g másla
100 ml silného rybího vývaru
100 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání
sůl
Najemno nakrájenou šalotku orestujeme na másle, podlijeme rybím vývarem, vínem a smetanou, zamícháme a přivedeme k varu. Směs redukujeme do konzistence omáčky.
Ohodnoťte tento recept: