Polévky

Mrkvová polévka s těstovinou

Chutná polévka jemné chuti, kterou můžeme doporučit celé rodině. Malým dětem ji pochopitelně nepepříme.

4 porce

30 g másla
½ cibule
4 větší mrkve
1 lžíce hladké mouky
1 l zeleninového nebo masového vývaru
mletý pepř
muškátový květ
sůl
1 lžíce másla na zjemnění
100 g těstovin
hrst zelené petrželky

Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, osmahneme, zasypeme moukou, kterou za stálého míchání taktéž osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, promícháme a přivedeme k varu, osolíme a vaříme 15−20 minut. Na závěr dochutíme kořením, odstavíme a zjemníme máslem.

Při podávání vkládáme do talíře uvařené těstoviny, zalijeme polévkou a sypeme najemno nasekanou petrželkou.

Další recepty Celý díl