Maso

Hovězí rib eye steak s grilovanou zeleninou a pohankovým rizotem

4 porce

800 g vyzrálého hovězího vysokého roštěnce (rib eye)
olivový olej
mletý pepř
sůl
smažená cibulka

grilovaná zelenina

2 mrkve
1 pórek
olivový olej
sůl

pohankové rizoto

1 šalotka
olivový olej
50 g másla
100 g pohanky
voda
snítka tymiánu
100 ml smetany
sůl

Maso před tepelnou úpravou potřeme olejem, opepříme a necháme při pokojové teplotě ½-1 hodinu odležet.

Mezitím si připravíme zeleninu a pohankové rizoto.

Zeleninu podélně rozkrojíme, zakápneme olejem, osolíme a ogrilujeme.

Šalotku nakrájíme nadrobno, osmahneme dosklovata na oleji, přidáme máslo, vsypeme propláchnutou pohanku, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, vložíme snítku tymiánu a přivedeme k varu. Pozvolna krátce povaříme a na závěr vlijeme smetanu.

Maso opékáme z obou stran do kýžené propečenosti a podáváme s pohankovým rizotem a grilovanou zeleninou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl