Hovězí rib eye steak s grilovanou zeleninou a pohankovým rizotem


4 porce
800 g vyzrálého hovězího vysokého roštěnce (rib eye)
olivový olej
mletý pepř
sůl
smažená cibulka
grilovaná zelenina
2 mrkve
1 pórek
olivový olej
sůl
pohankové rizoto
1 šalotka
olivový olej
50 g másla
100 g pohanky
voda
snítka tymiánu
100 ml smetany
sůl
Maso před tepelnou úpravou potřeme olejem, opepříme a necháme při pokojové teplotě ½-1 hodinu odležet.
Mezitím si připravíme zeleninu a pohankové rizoto.
Zeleninu podélně rozkrojíme, zakápneme olejem, osolíme a ogrilujeme.
Šalotku nakrájíme nadrobno, osmahneme dosklovata na oleji, přidáme máslo, vsypeme propláchnutou pohanku, osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, vložíme snítku tymiánu a přivedeme k varu. Pozvolna krátce povaříme a na závěr vlijeme smetanu.
Maso opékáme z obou stran do kýžené propečenosti a podáváme s pohankovým rizotem a grilovanou zeleninou.
Ohodnoťte tento recept: