Grilovaný králík a ječné kroupy s grilovanou cuketou a houbami


1 králík
100 g uzené slaniny
150 g másla
4 stroužky česneku
majoránka
plocholistá petrželka
mletý pepř
sůl1 menší cuketa
200 g hlívy ústřičné či jiných hub
200 g vařených ječných krup
Králíka naporcujeme. Osolíme a opepříme.
Máslo rozpustíme, vložíme do něj nasekaný česnek, necháme rozvonět a ohříváme pozvolna, přidáme majoránku a nasekanou petrželku.
Porce králíka přelijeme česnekovo-bylinkovým máslem (část másla ponecháme stranou a použijeme na grilovanou zeleninu a houby) a necháme marinovat.
Cuketu a hlívu ústřičnou nakrájíme na hrubší kusy a ogrilujeme. Opečené vložíme do mísy a smícháme s máslovou marinádou a vařenými kroupami a dobře promícháme.
Poté vložíme na gril králíka i plátky slaniny a pozvolna grilujeme ze všech stran.
Ohodnoťte tento recept: