Maso

Kuře na citronu se špenátovými kobližky

1 kuře
100 g másla
sůl
mletý bílý pepř
2 cibule
4 bobkové listy
500 ml hovězího vývaru
2 citrony
světlá jíška (máslo a hladká mouka)
petrželka

Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.

Nakrájenou cibuli osmahneme na másle dosklovata, odhrneme v pekáči stranou a na volném místě opečeme porce kuřete, přidáme bobkový list, vše promícháme, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme hovězím vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka, asi 50−60 minut.

Když je kuře měkké, vyjmeme ho.

Omáčku zahustíme světlou jíškou a provaříme ještě 15 minut.

Těsně před podáváním opečeme maso na pánvi dozlatova.

Podáváme se špenátovými kobližky.

špenátové kobližky

500 g zmražených špenátových listů
2 housky nebo rohlíky
mléko
1 vejce
mletý zázvor
sůl
strouhanka na zahuštění
80 g másla

máslo na opečení

Špenát rozmrazíme a vymačkáme z něj vodu.

Housky nebo rohlíky nakrájíme, zalijeme trochou mléka a necháme prosáknout.

Zvlhčené pečivo smícháme se špenátem, přidáme mletý zázvor, vajíčko, sůl a strouhankou zahustíme podle potřeby tak, aby se z těsta daly tvarovat placičky, které opékáme na másle dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl