Kuře na citronu se špenátovými kobližky


1 kuře
100 g másla
sůl
mletý bílý pepř
2 cibule
4 bobkové listy
500 ml hovězího vývaru
2 citrony
světlá jíška (máslo a hladká mouka)
petrželka
Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle dosklovata, odhrneme v pekáči stranou a na volném místě opečeme porce kuřete, přidáme bobkový list, vše promícháme, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme hovězím vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka, asi 50−60 minut.
Když je kuře měkké, vyjmeme ho.
Omáčku zahustíme světlou jíškou a provaříme ještě 15 minut.
Těsně před podáváním opečeme maso na pánvi dozlatova.
Podáváme se špenátovými kobližky.
špenátové kobližky
500 g zmražených špenátových listů
2 housky nebo rohlíky
mléko
1 vejce
mletý zázvor
sůl
strouhanka na zahuštění
80 g máslamáslo na opečení
Špenát rozmrazíme a vymačkáme z něj vodu.
Housky nebo rohlíky nakrájíme, zalijeme trochou mléka a necháme prosáknout.
Zvlhčené pečivo smícháme se špenátem, přidáme mletý zázvor, vajíčko, sůl a strouhankou zahustíme podle potřeby tak, aby se z těsta daly tvarovat placičky, které opékáme na másle dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: