Pečená hovězí žebra s celerovým salátem


2 kg hovězích žeber vcelku
sůl
čerstvě mletý pepř
Troubu předehřejeme na 180 °C. Žebra včetně marinády vložíme do pekáče a pečeme hodinu. Pak troubu ztlumíme na 85 °C a pomalu pečeme 6 hodin.
Když jsou žebra upečená, vyjmeme je z omáčky, naporcujeme a podáváme se salátem a pečivem.
marináda
6 stroužků česneku
2 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce rajského protlaku
4 lžíce medu
2 chilli papričky
200 ml červeného vína
1−2 lžíce worcesterské omáčky
hrst petrželky
Nasekáme česnek, odrhneme lístky tymiánu, nasekáme petrželku, smícháme s ostatními přísadami, dáme do mísy a prošleháme.
Žebra ponecháme v celku, osolíme a opepříme a naložíme je do marinády. Necháme v chladnu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.
salát
celer
jablko
citron
majonéza
hořčice
petrželka
sůl
Celer a jablko nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s citronem, aby nezhnědly.
Smícháme s majonézou, hořčicí a petrželkou a přisolíme podle chuti. Dáme do chladničky.
Ohodnoťte tento recept: