Jehněčí špízy s omáčkou s kapary a zeleným pepřem


1/2 kg jehněčího masa z plece
6 šalotek
8 stroužků česneku
12 cherry rajčátek
Troubu předehřejeme na 200 °C. Marinované maso navlékáme střídavě s cibulí a rajčátky na jehly nebo špejle.
Plech vyložíme pečícím papírem a položíme na něj špízy. Zakapeme olejem a pečeme doměkka, asi 20−25 minut.
Špízy podáváme s opékaným bramborem nebo třeba jen s pečivem.
marináda
200 ml bílého jogurtu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
snítka rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
Do misky dáme jogurt, přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř.
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do marinády, dobře promícháme a necháme několik hodin marinovat. Úplně nejlepší je přes noc.
omáčka k masu
400 ml bílého smetanového jogurtu
2 lžíce kaparů
1 lžička nakládaného zeleného pepře
Jogurt nalijeme do misky, přidáme nasekané kapary, zelený pepř a promícháme.
V případě potřeby mírně dosolíme.
Ohodnoťte tento recept: