Maso

Tori niku uma ni

6 porcí

500 g kuřecích stehen či prsou
600 ml daši vývar (z řasy kombu – 10 g, hoblinek kacuobuši – 20 g, vody – 5 šálků)
2 lžičky cukru
sůl
50 ml saké
45 ml mirinu
200 g černého kořene gobó (arctium lappa, burdock)
2 sušené hlavičky houby šiitake
6 hlaviček čerstvých hub šiitake
smažené tofu
bambusové výhonky
mrkev
brambory
sójová omáčka

Připravíme si daši vývar z kombu a kacuobuši.

Do tohoto základního vývaru přidáme sušenou šiitake, sójovou omáčku a rýžové víno mirin, trochu soli a lžičku cukru, nejprve povaříme kuřecí maso a černý kořen, nebo-li gobó, které vaříme asi 12 minut.

Vyjmeme z hrnce a stejným způsobem uvaříme, smažené tofu, bambusové výhonky, mrkev, brambory.

Vše vaříme zvlášť a přiměřenou dobu, asi 3−8 minut.

Poté co vše uvaříme, přidáme do hrnce zbytek základního vývaru, rýžového vína mirin a sójovou omáčku.

Vaříme s tzv. otošibuta – tzn., že vaříme pod speciální menší pokličkou než je průměr kastrolu, kterou si vyrobíme z pečicího papíru nebo alobalu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl