Čan-čan jaki


1 porce
80−100 g filetu z lososa
10% solný roztok40 g špičatého zelí
20 g houby eringi (pleurotus eryngii - hlíva máčková)
20 g houby šimedži (shimeji)
1 klásek mladé kukuřice
1 brambora (uvařená ve slupce, oloupaná)
klíčky fazolek mungo
omáčka na ochucení
(pro 1 osobu asi 1,5−2 lžíce)
35−45 g miso pasty
20 g cukru
1 lžíce sladkého vína na vaření mirin (asi 15 g)
1 lžíce saké na vaření (asi 15 g)
1 lžička tmavé sójové omáčky („koikuči“) (asi 5 g)15 g másla
alobal 30 x 40 cm
Lososové filety ponoříme asi na 10 minut do slaného roztoku (důvodů je řada – zbavíme se zápachu rybiny, rybu ochutíme a současně docílíme „načechrané“ konzistence).
Po 10 minutách propláchneme rybí maso v tekoucí studené vodě a dobře osušíme.
Nakrájíme si všechnu zeleninu a připravíme směs koření na ochucení.
Alobal na jedné straně trochu pomažeme máslem (mimo uvedené množství 15 g).
Na alobal naklademe zelí, lososa, brambory, houby, případně další zeleninu, přelijeme asi 2 lžícemi ochucovací omáčky, navrch položíme máslo, zabalíme, položíme na pánev, přiklopíme poklicí a na mírném ohni asi 10 minut dusíme.
Ohodnoťte tento recept: