Ryby a mořské plody

Čan-čan jaki

1 porce

80−100 g filetu z lososa
10% solný roztok

40 g špičatého zelí
20 g houby eringi (pleurotus eryngii - hlíva máčková)
20 g houby šimedži (shimeji)
1 klásek mladé kukuřice
1 brambora (uvařená ve slupce, oloupaná)
klíčky fazolek mungo

omáčka na ochucení

(pro 1 osobu asi 1,5−2 lžíce)
35−45 g miso pasty
20 g cukru
1 lžíce sladkého vína na vaření mirin (asi 15 g)
1 lžíce saké na vaření (asi 15 g)
1 lžička tmavé sójové omáčky („koikuči“) (asi 5 g)

15 g másla

alobal 30 x 40 cm

Lososové filety ponoříme asi na 10 minut do slaného roztoku (důvodů je řada – zbavíme se zápachu rybiny, rybu ochutíme a současně docílíme „načechrané“ konzistence).

Po 10 minutách propláchneme rybí maso v tekoucí studené vodě a dobře osušíme.

Nakrájíme si všechnu zeleninu a připravíme směs koření na ochucení.

Alobal na jedné straně trochu pomažeme máslem (mimo uvedené množství 15 g).

Na alobal naklademe zelí, lososa, brambory, houby, případně další zeleninu, přelijeme asi 2 lžícemi ochucovací omáčky, navrch položíme máslo, zabalíme, položíme na pánev, přiklopíme poklicí a na mírném ohni asi 10 minut dusíme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl