Švestkové knedlíky s bavorským krémem
Netradičně pojaté tradiční švestkové knedlíky. Mňam – je to dobrota!
skořicová drobenka
60 g polohrubé mouky
30 g másla
30 g cukru krupice
5 g skořice
Máslo pokojové teploty uhněteme s ostatními surovinami, dáme na plech a pečeme při
180 °C 15 minut.
kynuté knedlíky
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
20 g čerstvého droždí
15 g cukru
1 vejce
špetka soli
Z poloviny vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Ten necháme 20 minut zrát a následně ho smícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto necháme hodinu zrát (kynout). Následně těsto tvarujeme do tvaru kulatých knedlíků a dáme vařit na páru po dobu 15 minut.
bavorský krém
54 g mléka
14 g cukru
12 g žloutků
¼ vanilkového lusku
1 plátek želatiny
75 g smetany
Mléko s cukrem a s vanilkou zahřejeme. Smícháme se žloutky a želatinou a po dobu dvou minut ohříváme v rendlíku. Dáme vychladnout. Vlažný krém mícháme s vyšlehanou smetanou.
švestky
6 švestek
20 g cukru
4 cl slivovice
15 g másla
4 ks hřebíček
1 ks badyán
Na másle opečeme švestky s cukrem. Po zkaramelizování zalijeme slivovicí a přidáme koření. Slivovici vyvaříme.
Ohodnoťte tento recept: