Maso

Pečené kachní prsíčko s marinovanou cuketou, kozím sýrem a pikantní zálivkou

Předkrm hodný velké pochvaly. Marešovy pokrmy jsou charakteristické svojí precizností a souladem chuťovým i vizuálním.

4 porce

220 g kachního prsíčka s kůží
mletý pepř
sůl
olej na opečení

Kachní prso nařežeme na straně kůže do mřížky, osolíme a opepříme.

Na trošce oleje opečeme maso nejprve kůží dolů, poté obrátíme. Maso položíme na savý papír a vložíme dopéct do trouby na 5−6 minut při 180 °C a necháme vychladnout.

Tuk z pánve nevyléváme, opečeme na něm cuketu (viz níže).

cukety

1 cuketa asi 20 cm dlouhá
1 stroužek česneku
snítka bazalky
olivový olej
mletý pepř
sůl

Cuketu nakrájíme podélně na 2−3 mm plátky, vložíme do pánve po kachně a opečme z obou stran dozlatova. Na savém papíru necháme odsát přebytečný tuk.

Česnek s bazalkou nasekáme najemno. Spolu s olejem, solí a mletým pepřem vymícháme v hladkou marinádu. Marinádou potřeme cukety vyskládané v pekáčku a necháme chvíli odležet. Mezitím připravíme náplň do cuket.

náplň do cuket

60 g měkkého kozího sýra
snítka plocholisté petrželky
2 lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl

Všechny uvedené ingredience smícháme v kompaktní fáš a pomocí dvou lžičky poklademe příslušné množství na každý plátek cukety a zabalíme rolku.

dresink

60 g nakládaných cibulek (v oleji)
40 ml malinového octa
40 ml medu
80 ml oleje z cibulek
mletý pepř
sůl
40 g vlašských ořechů
míchané salátové listy na ozdobu

Z octa, medu, oleje, pepře a soli vymícháme hladkou emulzi, přidáme cibulky a vlašské ořechy.

Na talíř servírujeme tři plátky kachny, tři rolky cukety a porci listového salátku přelitého dresinkem s cibulkami a ořechy.

Další recepty Celý díl