Maso

Hradečtí votroci

Hradecký „codůmdák“ je vydatný i pro sportovce, nejen hradecké fotbalisty a ve studiu se po něm jen zaprášilo. A k zakousnutí to chce dobrou chrupavou rychlokvašku.

4–6 porcí

2 lžíce sádla
3 větší ve slupce uvařené brambory
200 g pečeného vepřového bůčku
50 g uzeného vařeného masa nebo anglické slaniny
200 g kysaného dušeného zelí
6−8 vajec
mletý pepř
sůl
petrželka

na podávání

kyselé nebo rychlokvašené okurky

V zapékací míse nebo vyšší pánvi s kovovou rukojetí (budeme-li vkládat do trouby) opečeme na sádle na kostičky nakrájené brambory, bůček a uzené maso, opepříme, osolíme, vmícháme zelí, osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme pozvolna zapéct. Můžeme dopéct i v troubě.

Hotové sypeme nasekanou petrželkou a s kyselou okurkou.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl