Biltong chléb


Není nad poctivý domácí chléb – tento lze připravit z instantního droždí, z větší dávky používáme celozrnnou mouku, můžete zvolit pšeničnou či špaldovou. Biltong chléb obsahuje sušené maso, které dodá chlebu chuť a Vašemu tělu sílu!
550 g celozrnné mouky
200 g bílé hladké mouky
1 sáček instantního droždí
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli
½ lžičky mletého koriandru
100 g biltong prášku
300 ml černého piva
220 ml podmáslí
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Suché přísady vložíme do nádoby od kuchyňského robotu a dobře promícháme. Přidáme podmáslí a pivo a pozvolna prohněteme.
Těsto vyklopíme na lehce pomoučený vám a ještě ručně prohněteme, až je hladké. Vytvarujte bochánek a vložíme na pomoučený vál a zakryjeme, nejlépe mísou, hrncem a necháme na teplém místě kynout, 1−1,5 hodiny.
Na vykynutý chléb uděláme nožem křížek a pečeme asi hodinu. Upečený chléb vyjmeme a necháme jej na mřížce vychladnout. Teprve poté krájíme.
Ohodnoťte tento recept: