Sněhová bábovka z bílků s ořechy a rozinkami


Často se stává, že při vaření a pečení nastřádáme více samotných bílků. Zde je tip, jak je elegantně zpracovat. Bábovka je – jak jinak – výborná. Příjemné aroma přidá kůra z citrusů.
320 g bílků (asi z 8−10 vajec)
160 g polohrubé mouky
160 g krupicového cukru
80 g rozpuštěného (zchladlého) másla
1 prášek do pečiva
ořechy
rozinky
rum
citronová a pomerančová kůramáslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Rozinky namočíme alespoň na hodinu do rumu.
Důkladně vymažeme bábovkovou formu máslem a vysypeme moukou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme všechny ingredience.
Zlehka a dobře promícháme, nalijeme do bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 45 minut. Když špejlí píchneme do těsta a těsto se na špejli nelepí, je pečeno.
Ohodnoťte tento recept: