Ryby a mořské plody
Kapr se sezamem


Netradiční pojetí marinády kaprovi víc než sluší, nezapomínejte na opražená sezamová semínka, bez nich tento recept není dokonalý.
4 porce
800 g kapřích podkov
6 lžic olivového oleje
3 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžíce citronové šťávy
mletý pepř
sůl
1 lžíce bílých sezamových semínek
Z oleje, medu, octa, sójové omáčky a zázvoru připravíme marinádu, dochutíme citronem, pepřem a solí. Do této emulze naložíme kapří maso alespoň na jednu hodinu.
Maso grilujeme, na talíři sypeme nasucho opraženým sezamovým semínkem, podáváme s pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
8 hlasů