Amur s kapary a grilovanou zeleninou
Amur je velká kaprovitá ryba s dlouhým tělem známá svým výrazně býložravým způsobem obživy. Maso je velmi jemné, podobné kaprovi, avšak bělejší.
4 porce
2 filety z amura
30 g kapary (poupata)
2 lžičky drceného fenyklu
200 ml bílého vína
olivový olej
sůl
grilovaná zelenina
olivový olej
směs čerstvých bylinek (tymián, bazalka, petrželová nať, oregano)
sůl
1 malá cuketka
1 malý lilek
12 mini rajčátek na stopce
Z amura odstraníme šupiny, vyfiletujeme a nakrájíme na jednotlivé porce. Ochutíme jemně sekaným kapary, drceným fenyklem, vínem a olivovým olejem.
Z olivového oleje, bylinek a soli vymícháme marinádu, vložíme do ní nakrájené cukety a lilky.
Rybu opečeme na grilu kůží dolů, současně opékáme i zeleninu, mini tomaty ponecháme na keříčku a také pokapeme marinádou. Rybu solíme až po upečení.
Ohodnoťte tento recept: