Ryby a mořské plody

Amur s kapary a grilovanou zeleninou

Amur je velká kaprovitá ryba s dlouhým tělem známá svým výrazně býložravým způsobem obživy. Maso je velmi jemné, podobné kaprovi, avšak bělejší.

4 porce

2 filety z amura
30 g kapary (poupata)
2 lžičky drceného fenyklu
200 ml bílého vína
olivový olej
sůl

grilovaná zelenina

olivový olej
směs čerstvých bylinek (tymián, bazalka, petrželová nať, oregano)
sůl
1 malá cuketka
1 malý lilek
12 mini rajčátek na stopce

Z amura odstraníme šupiny, vyfiletujeme a nakrájíme na jednotlivé porce. Ochutíme jemně sekaným kapary, drceným fenyklem, vínem a olivovým olejem.

Z olivového oleje, bylinek a soli vymícháme marinádu, vložíme do ní nakrájené cukety a lilky.

Rybu opečeme na grilu kůží dolů, současně opékáme i zeleninu, mini tomaty ponecháme na keříčku a také pokapeme marinádou. Rybu solíme až po upečení.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl