Ryby a mořské plody

Rybí špízy v pikantní marinádě s česnekovou omáčkou

Koriandr je bylinka užívaná hojně v thajské i mexické kuchyni. Lze ji pěstovat i na našich zahrádkách. Vida, sladkovodním rybám víc než lichotí!

4 porce

400 g filetu z kapra
400 g filetu z amura
4 stroužky česneku
2 ks chilli papriček
1 svazek koriandru
1 špetka mletého zázvoru
1 lžička sladké papriky
50 ml rostlinného oleje
citronová šťáva
sůl

česneková omáčka

200 g bílého jogurtu
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 svazek plocholisté petrželky

Z každého filetu nakrájíme 4 stejné pruhy. Tyto pruhy střídavě napichujeme na špejli nebo grilovací jehlu.

Česnek nasekáme a smícháme společně se sekaným chilli, koriandrem, zázvorem, sladkou paprikou a rostlinným olejem. Touto marinádou potřeme špízy a necháme odležet. Poté vložíme do grilu a pečeme zprudka a krátce.

Petrželku nasekáme společně s česnekem a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme a podáváme se špízy.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl