Rybí špízy v pikantní marinádě s česnekovou omáčkou
Koriandr je bylinka užívaná hojně v thajské i mexické kuchyni. Lze ji pěstovat i na našich zahrádkách. Vida, sladkovodním rybám víc než lichotí!
4 porce
400 g filetu z kapra
400 g filetu z amura
4 stroužky česneku
2 ks chilli papriček
1 svazek koriandru
1 špetka mletého zázvoru
1 lžička sladké papriky
50 ml rostlinného oleje
citronová šťáva
sůl
česneková omáčka
200 g bílého jogurtu
4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
1 svazek plocholisté petrželky
Z každého filetu nakrájíme 4 stejné pruhy. Tyto pruhy střídavě napichujeme na špejli nebo grilovací jehlu.
Česnek nasekáme a smícháme společně se sekaným chilli, koriandrem, zázvorem, sladkou paprikou a rostlinným olejem. Touto marinádou potřeme špízy a necháme odležet. Poté vložíme do grilu a pečeme zprudka a krátce.
Petrželku nasekáme společně s česnekem a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme a podáváme se špízy.
Ohodnoťte tento recept: