Moučníky a cukroví

Basilejská srdíčka

Prostý recept, který má naprosto úžasný výsledek. Dodržíte-li technologický postup a necháte-li vykrájená srdíčka přes noc zaschnout, a teprve poté upečete, budou přesně taková, jaká mají být! Křehká a v ústech se jen rozplývající, voňavá po koření.

1 bílek
100 g moučkového cukru
120 g strouhaných mandlí
120 g strouhané čokolády na vaření
1 lžíce třešňovice
1/2 lžičky hřebíčku
1/2 mleté skořice

cukr krystal na obalování

Taky budeme potřebovat hmoždíř, plochý plech, tři pečicí papíry, váleček a vykrajovátko tvaru srdíčka.

V míse smícháme mandle, čokoládu, moučkový cukr a koření.

V jiné míse vyšleháme sníh z bílků a do nich postupně přidáme směs. Nakonec vmícháme třešňovici. Těsto je nejprve trochu sypké, stačí ho trochu více propracovat rukama, čokoláda trochu povolí a těsto zvláční.

Mezi dvěma pečicími papíry nebo fóliemi vyválíme placku a vykrajujeme srdíčka. Kraje srdíček obalujeme v cukru krystal, nechce-li se nám cukr chytit, stačí kraje lehce potřít vodou.

Takto hotová srdíčka dáme na plech, kde je necháme do druhého dne zaschnout. Ano, je to divné, ale funguje to.

Druhý den troubu předehřejeme na 250 °C a srdíčka pečeme 3 minuty, pak necháme na plechu vystydnout.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl