Mini záviny z jarního z těsta s jablky a vlašskými ořechy s mátovo-medovou zakysanou smetanou


Netradiční malé záviny z jarního těsta se od listového těsta liší tím, že neobsahuje tuk, máme tu tedy lehčí, dietnější verzi. Zdravý tuk dodají ořechy!
4 porce
2 větší jablka
50 g sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
4 cl rumu
1 skořicový cukr
10 listů jarního těsta
na slepení těsta
lžíce hladké mouky
2 lžíce vody
olej na potření
200 g zakysané smetany
1 vanilkový cukr
snítka mátymoučkový cukr na posypání
Jablka nakrájíme na drobnější kostičky (strana asi 1cm) a smícháme se sekanými ořechy, rozinkami přes noc namočených v rumu a skořicovým cukrem.
Hotovou směsí poklademe listy jarního těsta, zabalíme jako jarní závitky a slepíme rozmíchanou moukou ve vodě. Závitky potřeme olejem a pečeme 10 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a sekanou mátou, podáváme k závitkům.
Ohodnoťte tento recept: