Ryby a mořské plody

Rybí hranolky s pečenou dýní a červenou řepou s čerstvým křenem a tymiánovou majonézou

Rybím hranolkům málokdo odolá. Dnes tu máme tip na pikantnější variantu doplněnou o podzimní zeleninu a bylinkovou majonézu. Uvidíte, jak se po jídle zapráší!

rybí hranolky

400 g filetu s kůží z candáta nebo kapra, amura
1 citron
1 vejce
5 cl oleje
2 lžičky chilli
1 lžička sušeného česneku
1 lžička mletého zázvoru
sůl

200 g kukuřičné mouky
olej na smažení

Z filetu s kůží nakrájíme hranolky.

V misce smícháme šťávu a kůru z citrónu, vejce, olej, chilli, sušený česnek, zázvor a sůl. Do marinády vložíme hranolky a necháme odležet ideálně přes noc. Poté obalíme v kukuřičné mouce a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

dýně s červenou řepou

200 g dýně hokaido
200 g vařené řepy
1 lžička krupicového cukru
sůl
olej

kůra z 1 citronu
čerstvý křen

Řepu a dýni nakrájíme na středně velké kusy, vložíme do pekáče s pečicím papírem, posypeme cukrem, solí, citronovou kůrou a zakápneme olejem. Promícháme a pečeme 15 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Poté necháme vychladnout a smícháme s čerstvě nastrouhaným křenem.

tymiánová majonéza

100 g majonézy
snítka tymiánu
sůl
šťáva z půlky citronu

Majonézu smícháme s nadrhnutým tymiánem, solí a citronovou šťávou.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl