Kachna s jablky a opékanými tvarohovými šiškami


Netradičně připravená kachna se může pochlubit delikátní chutí a jemné tvarohové šišky s rozmarýnem, dozlatova opečené na kachním sádle, jí skvěle doplňují.
1 celá kachna
4 jablka granny smith
80 g sušených švestek
4 cl koňaku
snítka máty
4 hvězdičky badyánu
1 lžíce hřebíčku
50 g sekaných vlašských ořechů
2 lžičky celého kmínu
sůl
Kachnu očistíme, okmínujeme a osolíme.
Jablka nakrájíme na plátky, švestky na proužky, ořechy a mátu nasekáme, vše smícháme spolu s koňakem, kořením a solí.
Směsí naplníme kachnu a zašijeme špejlí. Vložíme do pekáče prsy dolů a pečeme na 130 °C asi dvě hodiny. Poté otočíme a dopečeme na 180 °C cca 20 minut dozlatova.
tvarohové šišky
200 g plnotučného tvarohu
asi 200 g dětské krupičky
snítka rozmarýnu
50 g kachního sádla
sůl
Tvaroh smícháme s dětskou krupičkou, sekaným rozmarýnem a solí. Vytvarujeme vláčné, ale tužší těsto. Vytvarujeme šišky a uvaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Poté scedíme a opečeme na sádle dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: